SigurantaTop News

Camioanele Volvo devin mai sigure în trafic pentru bicicliști și pietoni

Camioanele Volvo vor fi echipate cu Side Collision Avoidance Support, un nou sistem de siguranță, care le va face mai sigure în trafic pentru biciliști și pietoni etc.).

În situații de trafic aglomerat, este dificil chiar și pentru cel mai experimentat șofer să perceapă totul în jurul camionului. Astfel, pentru a preveni situațiile stresante pentru acesta, Volvo Trucks introduce un nou sistem de siguranță care face camioanele sale mai sigure în trafic pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, care intră în unghiul mort al camionului.

Camioanele Volvo devin mai sigure în trafic pentru bicicliști și pietoni

„Un accident se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă. Cercetările noastre extinse privind accidentele se bazează pe zeci de ani de studiu al situațiilor din viața reală, iar acest nou sistem de siguranță îl ajută pe șofer să prevină eventualele coliziuni”, spune Anna Wrige Berling, director pentru siguranța traficului și a produselor la Volvo Trucks.

VEZI ȘI: Volvo FH cu I-Save, campion al economiei de combustibil în teste

Cu ajutorul unui radar dublu amplasat pe fiecare parte a camionului, sistemul detectează momentul în care alți participanți la trafic, de exemplu bicicliști sau pietoni, intră în zona de risc.

Avetizare luminoasă și sonoră a pericolului

Atunci când cineva se află în zona unghiului mort, sistemul denumit Side Collision Avoidance Support, informează șoferul prin intermediul unei lumini roșii de pe oglinda laterală. Dacă șoferul indică schimbarea benzii de rulare și semnalizează intenția, lumina roșie începe să clipească și un sunet de avertizare este emis din partea în care se află potențialul pericol. Astfel, șoferul este alertat și poate frâna camionul, permițând, de exemplu, trecerea unui biciclist.

Camioanele Volvo devin mai sigure în trafic pentru bicicliști și pietoni

Noul sistem de siguranță Side Collision Avoidance Support va fi disponibil la nivel global pe modelele Volvo FH, FM și FMX cu motorizare diesel, pe gaz și electrică, începând cu luna septembrie a acestui an. Modelele Volvo FL și FE vor primi noul sistem de protecție pentru bicicliști și pietoni în 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button