ȘtiriTehnologie

Camioanele Vos Logistics vor fi echipate cu soluțiile de management al flotei TX-SKY și TX-FLEX

După o serie de teste, camioanele Vos Logistics vor fi echipate cu soluțiile inovatoare de managament al flotei TX-SKY și TX-FLEX de la WABCO pentru o creștere a siguranței și eficienței în relațiile cu clienții.

WABCO Holdings Inc, o companie lider de piață în domeniul tehnologiilor în ceea ce privește siguranța, eficiența și intreconectarea vehiculelor comerciale, a semnat un contract cu Vos Logistics, una dintre cele mai mari companii de logistică și transport din Europa.

Camioanele Vos Logistics vor fi echipate cu soluțiile de management al flotei TX-SKY și TX-FLEX

În cadrul  acestui parteneriat, WABCO va livra 1.200 de computere de bord TX-SKY, care va înlocui actualul sistem de gestionare al flotelor care a fost utilizat de Vos Logistics de peste 20 de ani. Vos Logistics va folosi și aplicația TX-FLEX de la WABCO pentru a oferi șoferilor un suport și la activitățile din afara cabinei.

Cu o rețea de 30 de puncte în toată Europa, Vos Logistics este una dintre cele mai mari companii din Europa și a făcut această schimbare pentru a oferi clienților săi servicii de și mai bună calitate, soluțiile oferite de WABCO Fleet Solutions fiind concepute special pentru acest lucru.

Schimbarea a venit după ce în 2018 compania a recunoscut nevoia unei noi soluții telematice, atât în domeniul hardware, cât și software, pentru a îmbunătății comunicarea cu partenerii externi.

WABCO a analizat nevoile companiei și a creat o platformă care leagă un computer de bord TX-SKY cu aplicația TX-FLEX. Vos Logistics a testat această platformă pe 15 camioane cu 5 clienți diferiți și după o perioadă de 6 luni de test a decis să lucreze cu WABCO, care a implementat deja acest sistem pe toate cele 1.200 de camioane ale companiei.

VEZI ȘI: Waberer’s a înregistat pierderi de 9.1 mil. de euro în al doilea trimestru din 2019

Sistemul permite comunicarea directă cu șoferii și între șoferi, oferă informații despre transport, detalii despre rută, perioadele de repaus și odihnă, dar și despre stilul de condus al șoferului.

Prin intermediul aplicației TX-FLEX de la WABCO, șoferii își pot desfășura toate celelalte activități, de la scanarea de coduri de bare, la semnarea de documente sau încărcarea de poze martor.

Toate datele sunt sincronizate apoi prin Bluetooth cu computerul de bord TX-SKY. Prin digitalizarea acestor activități șoferul câștigă timp în toate procele pe care trebuie să le parcurgă atunci când livrează marfa.

Noilee tehnologii de la WABCO exploatează la maximum potențialul Internet of Things (IoT) și a inovațiiulor din cloud pentru a permite interconectarea între mașină și diverse alte aplicații.

Un alt punct care a contat în alegerea soluțiilor de la WABCO a fost integrarea fără probleme a noilor sisteme, fără să afecteze activitatea cotidiană a companiei.

WABCO va utiliza funcționalitățile API pentru a sincroniza propriile sisteme cu cele ale unpr terți precum TransFollow sau E-Pionira.

De asemenea, pentru Vos Logistics a fost importantă reducerea emisiilor de noxe, iar soluțiile de managementul flotei de la WABCO ajută și la atingerea acestui obiectiv.

În afara celor 1.200 de computere de bord TX-SKY, Vos Logistics are în plan achiziționarea a încă 300 de unități TX-SKY cu care să echipeze camioanele companiilor pe care le-a achiziționat în 2019.

Din aceeași categorie...

Back to top button