TehnologieTop News

Un camion TuSimple a parcurs autonom 130 km pe drum public (VIDEO)

Un camion autonom de Clasă 8 a parcurs, în premieră, 130 de km pe drum public, fără nicio persoană la bord și fără intervenție umană, folosind tehnologia dezvoltată de TuSimple.

Pe 22 decembrie, un camion autonom TuSimple a parcurs nocturn un traseu de 130 de kilometri, între gara Tucson și centrul de distribuție din Phoenix (Arizona).

Un camion TuSimple a parcurs autonom 130 km pe drum public (VIDEO)

Călătoria a durat o oră și 20 de minute, iar pe parcursul ei camionul autonom a întâmpinat la fel de multe „obstacole” ca un automobil (semafoare, rampe de acces la autostradă, schimbări de bandă), dar acesta nu a avut nevoie de intervenție umană.

Totuși, pentru a asigura siguranța publică, oficialii TuSimple au lucrat îndeaproape cu autoritățile guvernamentale de reglementare și cu forțele de ordine și au urmărit camionul pe traseu dintr-un vehicul de investigare, pentru a căuta anomalii la 10 kilometri înaintea acestuia.

VEZI ȘI: Franța vrea să înlocuiască Certificatul de sănătate cu cel de vaccinare

Programul pilot TuSimple este punctul culminant al unui an și jumătate de muncă pentru dezvoltarea unui camion autonom de Nivel 4. Testarea autonomă a camioanelor grele este permisă în Arizona și Nevada (Statele Unite), dar trebuie efectuată în anumite conduții.

Din aceeași categorie...

Back to top button