Camion bulgăresc cu sistem AdBlue fraudat descoperit în trafic în Elveția

Camion bulgăresc cu sistem AdBlue fraudat descoperit în trafic în Elveția
Camion bulgăresc cu sistem AdBlue fraudat și abateri de la timpii de condus și odihnă descoperit în cadrul unui control rutier pe autostrada A9 în Elveția.

Pe 5 martie 2019, specialiștii Centrului de Competență pentru Transport Greu (SVZZ) din St-Maurice (Elveția) au oprit pentru control un camion bulgăresc cu sistem AdBlue fraudat, scrie polizei.news.

Camion bulgăresc cu sistem AdBlue fraudat descoperit în trafic în Elveția

Dispozitivul pentru fraudarea sistemului AdBlue descoperit în cadrul inspecției tehnice amănunțite era conectat la un circuit al camionului.

Vehiculul a fost oprit până la remedierea problemei tehnice descoperite, iar transportatorul a fost amendat cu 8.370 de franci elvețieni.

În plus, ofițerii elvețieni au constatat că, șoferul macedonean n-a respectat nici legislația privind timpii de condus și odihnă. Verificările au arătat că acesta avea condus un total de 14 ore și 48 de minute. De asemenea, acesta nu a respectat perioada de odihnă.

Atât șoferul, cât și compania pentru care lucra au fost înregistrați pentru această abatere la autoritatea care reglementează transportul rutier și naval din Elveția.

VEZI ȘI: Semnalizare corespunzătoare în trafic utilizând banda reflectorizantă de contur Oralite

Cunoscut sub numele de emulator AdBlue, acest dispozitiv neautorizat montat pe camioanele diesel le permite acestora să ruleze în continuare fără sistemul de tratare a gazelor de evacuare. Prin anularea sistemului AdBlue, transportatorii rutieri reduc costurile cu AdBlue-ul, ori cu repararea sistemului în cazul în care acesta s-a stricat.

Însă, fără sistem AdBlue, camionul nu mai îndeplinește standardele de emisii. Pe această bază, elvețienii vor recalcula și taxa de drum pentru vehicule de mare tonaj în ceea ce privește poluarea. În plus, cei descoperiți că utilizează astfel de dispozitive neautorizate riscă să primească interdicție de a mai conduce prin Elvația.

Follow #infotrucker