Știri

Camion căzut de pe feribot, în Danemarca (VIDEO)

Un camion cu remorcă înmatriculat în Danemarca a căzut în această dimineață de pe un feribot, în nordul țării, scufundându-se complet în apă.

Incidentul s-a petrecut pe micul feribot ”Mary”, ce operează pe o rută între Sundsøre și Hvalpsund. Cursa este relativ scurtă, de sub 1 km, și este străbătută cu regularitate de șoferii locali.

Camion căzut de pe feribot, în Danemarca (VIDEO)

Așa s-a întâmplat și cu șoferul ghinionist. El și-a parcat camionul la marginea punții și a părăsit cabina pentru a bea o cafea. În jurul orei locale 6:30, feribotul a ajuns în apropierea portului Hvalpsund și a început să încetinească. În acel moment, șoferul a observat că vehiculul a început să ruleze pe punte către trapă.

Șoferul a fugit spre camion și a încercat să deschidă ușa, în încercarea de a trage frâna de parcare. Era însă prea târziu: câteva momente mai târziu, trapa a cedat și camionul a căzut în apă, trăgând după el și remorca. Un clip video de pe camera de supraveghere a feribotului poate fi urmărit aici.

VEZI ȘI: Olandezii vor să amâne obligația întoarcerii camioanelor în țara de origine

Din fericire, șoferul a sărit la timp din cabină și nu a căzut în apă. De asemenea, nicio altă persoană nu a fost rănită. În schimb, camionul a rămas complet scufundat în apa de aproximativ 4 metri înălțime, la doar 150 de metri de țărm și la doar câțiva metri distanță de ponton.

Șoferul a recunoscut că este singurul vinovat pentru incident, deoarece a uitat să acționeze frâna de parcare. Camionul, care transporta containere cu hârtie pentru reciclat a fost înconjurat cu bariere flotante, pentru a împiedica răspândirea eventualelor scurgeri de ulei și motorină.

O macara puternică era așteptată în această seară pentru ridicarea camionului din apă. Operatorul de feribot a anunțat suspendarea curselor până la repararea trapei defecte.

Din aceeași categorie...

Back to top button