Știri

Camion scos din circulație de poliția din Thüringen, din cauza problemelor tehnice

Poliția din Thüringen (Germania) a scos din circulație un camion care se deplasa pe A4, în direcția Dresda, din cauza numeroaselor probleme tehnice.

Camion scos din circulație de poliția din Thüringen, din cauza problemelor tehnice

Poliția de autostradă din Thüringen a demarat în această perioadă o serie de controale tehnice a camioanelor, după ce la ultimele acțiuni la nivel național s-a constat o creștere a numărului de vehiculele grele de marfă cu circulă cu astfel de probleme.

Astfel, săptămâna trecută, o echipă de control care verifica traficul greu pe autostrada A4, în direcția Dresda, a oprit pentru control un camion cu numeroase probleme tehnice, indentificate vizual în prima fază.

Motivul principal pentru care au oprit camionul a fost faptul că roțile celei de-a doua axe a semiremorcii nu aveau contact cu asfaltul.

Polițiștii au reacționat imediat și au oprit camionul în parcarea Tümmelsberg. Aici, aceștia au constatat că șoferul a prins axa cu chingi pentru că tamburul roților era defect. Această problemă ducea la supraîncălzirii frânelor, existând riscul chiar de rupere a axei. În plus, prin această împrovizație, șoferul a afectat și sistemul ABS care nu mai funcționa corespunzător, ceea ce afecta masiv siguranța întregului ansambul cap tractor și semiremorcă.

VEZI ȘI: O singură sancțiune pentru șoferii care nu pot prezenta înregistrările tahograf din ultima lună

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul a circulat în aceste condiții peste 100 de kilometri pe drumurile publice și i-au interzis aceștuia să-și continue drumul până când nu va remedia toate problemele tehnice.

Poliția din Thüringen a notificat compania căreia îi aparținea camionul care a încercat miercuri și joi să rezolve toate problemele, dar acestea nu au putut fi soluționate la fața locului.

Astfel a fost chemat un transport special care a transportat semiremorca pe o platformă până la sediul companiei care a fost obligată să suporte toate costurile cu aceste operațiuni. Șoferul camionului a fost amendat și el cu suma de 385 de euro.

Reprezentanții poliției din Thüringen au anunțat și o serie de controale speciale prin care vor să scoată din circulație camioanele cu probleme tehnice de drumurile din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button