ȘtiriTop News

Camion confiscat pentru alcoolemie în Danemarca, returnat companiei

Un camion confiscat în luna mai în Danemarca deoarece șoferul avea o alcoolemie peste 2 a fost returnat companiei de transport după un apel la o instanță superioară.

Noua lege a ”condusului nesăbuit” din Danemarca a fost votată în primăvară. Ea prevede confiscarea vehiculului, indiferent dacă șoferul este sau nu proprietar, în cazul unor fapte foarte grave: viteză de peste 200 km/h, depășirea vitezei maxime cu peste 100 km/h sau alcoolemie de peste 2 la mie.

Camion confiscat pentru alcoolemie în Danemarca, returnat companiei

Fapta din urmă este aplicabilă și în cazul camioanelor. Legislația prevede că, în acest caz, doar capul tractor poate fi confiscat, nu și remorca sau încărcătura.

Până acum, avem cunoștință de un singur caz de acest gen. S-a întâmplat pe 11 mai, când poliția daneză a oprit un camion al cărui șofer avea o alcoolemie de 2,48 la mie.

Camionul a fost confiscat și urma să fie pus în vânzare în beneficiul statului, fapt confirmat de o decizie judecătorească luată în data de 29 iunie.

VEZI ȘI: Clarificări privind amenzile de viteză date cu ajutorul tahografului în Italia

Compania de transport a decis să încerce totuși recuperarea vehiculului, făcând apel la acest verdict la o instanță superioară. Pe scurt, avocatul transportatorului a argumentat că rechiziționarea completă a camionului este o pedeapsă disproporționată.

Săptămâna trecută, pe 13 octombrie, apelul a fost judecat. Argumentele companiei de transport au fost acceptate, iar curtea a decis returnarea camionului. Astfel, după mai bine de 5 luni în care nu a putut efectua curse, camionul va reveni în flota transportatorului.

Din aceeași categorie...

Back to top button