In Focus

Camion cu peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă depistat la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II au descoperit, ascunse într-un camion, aproximativ 440.000 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 24 septembrie 2019, în jurul orei 18.00, la PTF Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară un șofer român de camion, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în jud. Arad, afla la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România, format din cap tractor DAF și semiremorcă Krone.

Camion cu peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă depistat la Nădlac II

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, încărcat cu 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

VEZI ȘI: Firmele sunt obligate să înregistreze beneficiarul real în Registrul Beneficiarilor Reali

Astfel, în semiremorcă au fost descoperiţi 22 de paleți, ascunşi prin metoda „capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate, valoarea estimată a acestora fiind de aproximativ 5.000.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, pe numele şoferului român de camion a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Din aceeași categorie...

Back to top button