Suprastructuri

Camion de construcții 4×4 pentru distribuție de… bere

Carosierul olandez Heiwo a pregătit un camion foarte special pentru Simon Loos, bazat pe un model de construcții Mercedes-Benz Arocs 4×4, pentru distribuție de bere și alimente.

Simon Loos, una dintre cele mai mari companii de distribuție din Olanda, nu va folosi modelul în orașe, ci pentru livrări la barurile și restaurantele care operează direct pe plajă. Această aplicație presupune de multe ori urcări abrupte și mult mers pe nisip.

Camion de construcții 4x4 pentru distribuție de... bere

De aceea, ca bază a acestei configurații a fost ales un Mercedes-Benz Arocs 1940AK, cu motor de 10,7 litri ce dezvoltă 400 CP. Este un șasiu cu tracțiune integrală, gardă la sol mărită și anvelope single pe ambele punți. Soluția din urmă a fost aleasă pentru a se putea dezumfla anvelopele la mersul pe nisip, pentru o tracțiune mai bună.

Cum livrările se fac doar pe timpul nopții sau la primele ore ale dimineții, când nu există turiști pe plajă, carosierul a optat pentru o bandă de proiectoare LED deasupra parbrizului.

VEZI ȘI: Fix ce recomandă doctorul: exerciții fizice pentru șoferii de camion (VIDEO)

Caroseria este una izotermă, cu unitate de refrigerare Carrier, deoarece camionul este folosit preponderent pentru distribuție de bere rece. În spate, modelul este prevăzut cu un lift.

Un dezavantaj al acestei configurații este greutatea proprie foarte mare. Șasiul și suprastructura cântăresc nu mai puțin de 12.750 kg. Astfel, sarcina utilă disponibilă este de puțin peste 5 tone.

Back to top button