Sustenabilitate

Camion electric de serie eActros folosit de Dachser în Stuttgart

Unul dintre primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros de serie merge la furnizorul de servicii logistice Dachser, care îl va folosi în regiunea Stuttgart.

Karin Rådström, CEO al Mercedes-Benz Trucks, a înmânat personal cheile unui model eActros 300 (cu autonomie de până la 300 km) lui Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) al Dachser. Compania plănuiește deja includerea unor camioane eActros suplimentare în flotă, ca parte a strategiei sale de protecție a mediului.

Camion electric de serie eActros folosit de Dachser în Stuttgart

Noul camion de serie va înlocui prototipul eActros care a fost testat de Dachser, în Stuttgart, începând din 2019. ”eActros și-a dovedit utilitatea în operațiunile din Stuttgart, în special în livrările cu emisii zero de mărfuri paletizate. Estimăm că vehiculul va fi folosit în tot mai multe aplicații sustenabile de logistică”, a declarat Stefan Hohm cu această ocazie.

În Stuttgart, Dachser face cu eActros livrări urban de mărfuri generale, paletizate, prea mari sau prea grele pentru vehiculele comerciale ușoare electrice din flotă. Compania mai utilizează în oraș camionul electric de 7,5 tone FUSO eCanter, precum și biciclete asistate electric. Camionul eActros va fi încărcat doar cu electricitate verde, la sediul din Kornwestheim.

VEZI ȘI: Producția electricului eActros pentru România începe în vară

Camionul electric 4×2 are o suprastructură aerodinamică de la SPIER. Camionul de 19 tone a fost produs anul trecut, dar livrat abia acum. Modelul eActros 300 are 3 pachete de baterii de câte 112 kWh (capacitate utilă de 97 kWh). Sistemul de propulsie este format dintr-o axă electrică rigidă cu două motoare electrice integrate și o transmisie cu două viteze.

Cele două motoare răcite cu lichid oferă o putere mominală de 330 kW și una de vârf de 400 kW. Bateriile pot fi încărcate la puteri de până la 160 kW. În acest caz, încărcarea de la 20% la 80% se face în ceva mai mult de o oră.

Din aceeași categorie...

Back to top button