Știri

Camion electric în flăcări, în Olanda. Totul a pornit de la o roată

Un camion electric a luat foc astăzi în mers, pe o autostradă din Olanda. Incendiul nu a plecat însă de la baterii, care au rezistat șocului.

Un camion electric în flăcări este coșmarul multor șoferi. Un astfel de eveniment s-a petrecut astăzi pe autostrada olandeză A12, dar nici cauza, nici consecințele, nu se încadrează în scenariul șoferilor pesimiști.

Protagonistul nefericitului incident a fost un Volvo FM Electric cu 3 axe, aparținând unui engrosist de materiale de construcții, care transporta scânduri de lemn. Șoferul a declarat presei locale că a fost nevoit să oprească pe banda de urgență, din cauza unei defecțiuni la o roată.

El a coborât apoi din cabină și a făcut o poză roții respective, pe care a trimis-o companiei. La scurt timp după aceea, șoferul a observat flăcări ieșind din partea din spate a vehiculului. Acestea s-au răspândit rapid către partea din față, unde se află bateriile și motoarele electrice (FM Electric folosește un sistem de transmisie cu cardan).

VEZI ȘI: Olanda: Subvențiile pentru camioane electrice s-au epuizat rapid

Pompierii chemați la locul incidentului au stins rapid incendiul. Din fericire, bateriile au rezistat temperaturilor generate de foc, astfel încât nu au fost provocate pagube suplimentare. Camionul a putut fi preluat în scurt timp de o companie de asistență rutieră, care a folosit o remorcă convențională cu platformă joasă.

Șoferul nu a fost rănit, el reușind să se îndepărteze de vehicul la timp. Nu se știe încă exact cauza incendiului, dar cel mai probabil de la roata defectă de care vorbea șoferul a pornit totul. Camionul mai transporta în consola spate un stivuitor electric Hiab pentru descărcarea mărfii, de asemenea puțin afectat de incendiu.

Fotografii mai detaliate de la incident pot fi văzute aici și aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button