Furnizorul de servicii logistice și transport LKW Walter folosește un camion electric în operațiunile logistice ale Coca-Cola HBC Austria.
Coca-Cola HBC Austria și LKW Walter marchează un pas important în direcția sustenabilității prin utilizarea primului camion electric în operațiunile logistice a băuturilor.
Prin tranziția de la camioane cu propulsie diesel la cele electrice, vor putea fi evitate aproximativ 29.500 kg de emisii de CO2 (emisiile de gaze cu efect de seră generate pe parcursul întregului ciclu de viață al unui vehicul diesel), pe cei 24.500 de kilometri parcurși până în prezent.
Pentru Coca-Cola HBC Austria, acest proiect este în deplină armonie cu strategia sa globală de sustenabilitate, care include producție eficientă energetic, utilizarea unui mix circular de ambalaje și răcirea sustenabilă a băuturilor. Logistică ocupă, de asemenea, un loc central în inițiativele de reducere a impactului asupra mediului.
VEZI ȘI: DACHSER a creat o zonă de livrări fără emisii în Köln
Din 2021, compania a început conversia treptată a flotei proprii de vehicule la modele electrice, iar transportul produselor este realizat de parteneri logistici. Parteneriatul cu LKW Walter reprezintă o premieră pentru utilizarea sistemelor de propulsie alternativă în transportul de mărfuri grele.
În paralel, Coca-Cola HBC Austria continuă să se bazeze pe transportul feroviar ecologic, limitând utilizarea camioanelor la începutul și finalul lanțului logistic, acolo unde este necesar.
Lider în transportul combinat și tranziția ecologică
LKW Walter nu doar că excelează în domeniul transportului combinat, dar este și un susținător activ al utilizării combustibililor alternativi, consolidându-și angajamentul față de transformarea ecologică a industriei de transport.
În prezent, o treime din transporturile companiei sunt realizate într-un mod ecologic, prin integrarea eficientă a camioanelor, trenurilor și navelor în lanțul logistic. Această abordare reduce semnificativ impactul asupra mediului și demonstrează implicarea companiei în adoptarea unor soluții sustenabile pe termen lung.
În viitor, dezvoltarea așa-numitelor coridoare ecologice va fi accelerată, acestea bazându-se pe combustibili alternativi precum HVO100 și pe tehnologii de propulsie cu emisii reduse, cum ar fi cele electrice. Se estimează că peste 329.000 de tone de CO2 sunt economisite deja în fiecare an, reprezentând un pas semnificativ către o logistică ecologică.
Strategia corporativă pentru 2030 are ca obiectiv creșterea volumului de transport în cadrul transportului combinat și reducerea proporției de kilometri parcurși fără încărcătură.