SustenabilitateTop News

Camion electric Scania 25 P pentru industria petrolieră din Norvegia

Compania de transport norvegiană Bring a început operațiunile cu primul camion electric, model Scania 25 P, în Stavanger (Norvegia).

Noul camion electric va avea o locație permanentă la terminalul Bring din Tananger și va intra în logistica de aprovizionare a operatorilor de pe platforma norvegiană. Pe lângă faptul că este primul camion electric al Bring din Rogaland, acesta este, de asemenea, primul de acest tip care va fi utilizat pentru transportul în cadrul sectorului petrolier din Norvegia.

Camion electric Scania 25 P pentru industria petrolieră din Norvegia

Camionul are o greutate totală admisă de 28 de tone și este echipat cu o platformă cu obloane construită special pentru transportul de echipamente pentru industria petrolieră din Stavanger.

„Acesta este un lucru pe care clienții noștri îl cer din ce în ce mai mult și suntem foarte mândri că putem fi primii care au luat-o înainte în ceea ce privește schimbarea ecologică în industria petrolieră”, spune Anne Stenseth Kristoffersen, șefa departamentului Offshore și expedieri specializate.

VEZI ȘI: Record de înscrieri la Romanian PRO Driver Competition 2022

Noul camion a fost pus în funcțiune prin intermediul unei colaborări strânse cu Bring, Borlaug & Brosvik Transport. În perioada următoare, Bring va testa modul în care camionul electric funcționează pentru clienți, spune ea.

De asemenea, camionul marchează începutul unor lucrări majore de mediu pentru Norway Post și Bring în vestul Norvegiei, iar în viitor camioanele alimentate cu combustibili fosili vor fi eliminate treptat în favoarea celor cu propulsie electrică și biogaz.

Din aceeași categorie...

Back to top button