GreenZoneTop News

Camion electric Scania 40R utilizat în operațiuni de transport mixte

Posten Bring utilizează primul camion electric Scania 40R în operațiuni de transport regional și local.

Posten Bring a prezentat noul camion electric Scania 40R în tandem cu inaugurarea celei mai mari și mai moderne stații de încărcare pentru camioane electrice din nordul Norvegiei, la terminalul din Bjerkvik.

Acest camion electric de ultimă generație este proiectat cu un șasiu robust cu ampatament de 4.950 mm și suprastructură interschimbabilă, omologat pentru o greutate totală de până la 65 de tone.

Pentru a maximiza eficiența, camionul va opera pe rute nocturne între Ballangen și Bjerkvik, transportând containere către și dinspre rețeaua feroviară. Pe timp de zi, va servi nevoilor de distribuție locală, fără remorcă. În total, acesta va funcționa 16 ore pe zi.

VEZI ȘI: Camioanele Scania cu noul bord au început să ajungă la clienți

Camionul este echipat cu un pachet de baterii cu o capacitate brută de 624 kWh, care se încarcă complet în 2,5 ore (intervalul 05:00 – 07:30).

Un alt camion identic este programat să ajungă la Bjerkvik în luna octombrie. Compania Posten Bring și-a propus reducerea emisiilor de CO2 generate de flota sa de vehicule cu 50% până în 2025, urmând ca până în 2030 să elimine complet aceste emisii.

Din aceeași categorie...

Back to top button