Sustenabilitate

Camion electric Scania de 74 de tone pentru compania minieră Boliden

Compania minieră Boliden va primi în această primăvară un camion electric Scania de 74 de tone. Achiziția face parte din strategia companiei de a-și reduce emisiile de CO2 cu 40% până în 2030.

Vehiculele electrice devin o imagine tot mai comună pe drumurile din nordul Suediei. Compania de transport Renfors Åkeri AB va folosi un camion electric Scania, cu MTMA în combinație de 74 de tone, pe un traseu de 30 km pe drumuri publice, de la o mină a Boliden.

Camion electric Scania de 74 de tone pentru compania minieră Boliden

”Încă o dată, am demonstrat că este tehnic posibil să folosim soluții complet electrificate pentru transportul greu. Dezvoltarea tehnologiei este rapidă. Este vital ca infrastructura să se dezvolte la fel de rapid, pentru a le permite clienților să facă acest pas”, a declarat Fredrik Allard, șeful departamentului E-mobility al Scania.

”Să testăm atât de timpuriu o soluție electrificată pentru transporturi grele și să contribuim la tranziția către un viitor sustenabil se potrivește cu strategia noastră. Camionul electric Scania va reduce emisiile pe un flux operațional foarte important și ne va îmbunătăți performanța ecologică”, a spus și Jonas Ranggård, manager de program al Boliden.

VEZI ȘI: Scania a livrat un camion electric de 64 de tone

Camionul electric este parte a unei strânse colaborări între Scania și Boliden pentru teste și pre-dezvoltare de vehicule. Colaborarea deschide posibilitatea electrificării și a altor fluxuri de transport ale Bolinden, pe viitor.

Livrarea va avea loc în al doilea trimestru al acestui an. Scania nu a oferit detalii tehnice despre noul camion, ci doar că acesta se bazează pe modelul electric de serie, dar cu anumite componente mai puternice. Modelul cu capacitate de încărcare și autonomie mai mari va fi pregătit pentru producția de serie în 24 de luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button