Sustenabilitate

Camion electric Scania de 80 de tone, pentru transport de bușteni

Scania va dezvolta pentru compania suedeză SCA, cel mai mare proprietar privat de păduri din Europa, primul camion electric de 80 de tone, pentru transport de bușteni.

Scania vrea să demonstreză că vehiculele electrice pot fi folosite și pentru transporturi grele sau distanțe lungi. După ce recent au anunțat că vor contrui un cap tractor electric pentru combinații de 32 de metri lungime și 64 de tone, suedezii merg acum și mai departe.

Camion electric Scania de 80 de tone, pentru transport de bușteni

Scania și SCA vor dezvolta în comun un camion electric cu baterii capabil să susțină greutăți de până la 64 de tone pe drumurile publice și 80 de tone pe drumurile private. Începând de anul viitor, camionul electric va transporta bușteni în regiunea Västerbotten din Suedia, între terminalul SCA din Gimonäs și fabrica de hârtie a companiei din Obbola, lângă Umeå.

Pentru SCA, cel mai mare proprietar privat de păduri din Europa și mare producător de cherestea, ambalaje și celuloză, electrificarea transportului rutier este o parte importantă a efortului de reducere a impactului de mediu. Anual, SCA transportă aproximativ 8,5 milioane de metri cubi de lemn, cu ajutorul a 265 de camioane de la 87 de contractori.

VEZI ȘI: Holcim va testa dumpere electrice autonome Volvo

Soluția dezvoltată de Scania, în strânsă colaborare cu SCA și institutul Skogforsk, face parte din tranziția către transportul sustenabil, susținută de clienți progresiști. ”La transportul cu zero emisii putem ajunge doar cu ajutorul unor clienți care ne împărtășesc valorile. Parteneriate precum cel cu SCA sunt un semn clar al schimbării necesare pentru a deveni independenți de carburanții fosili”, a declarat Fredrik Allard, șeful departamentului E-mobility al Scania.

”Transportul de bușteni era văzut ca o aplicație care ar putea să nu fie electrificată niciodată. Dezvoltările din ultimii ani arată progresul rapid care se face atât în domeniul vehiculelor, cât și în cel al bateriilor”, a mai spus Allard.

Din aceeași categorie...

Back to top button