Sustenabilitate

Camion electric Scania pentru Lidl Italia

Lidl Italia, cel mai mare lanț de supermarketuri din Italia, utilizează de puțin timp primul său camion electric, Scania BEV.

Camionul electric cu baterii va opera de la centrul logistic Lidl din Arcole, lângă Verona, și va fi folosit pentru livrări la magazinele companiei din partea de nord-est a Italiei.

Camion electric Scania pentru Lidl Italia

Achiziția este rezultatul unei cooperări între subsidiara Italscania și compania de transport LC3 Trasporti. Camionul electric Scania cu baterii (BEV) are o autonomie de aproximativ 250 km cu o încărcare completă.

Modelul cu trei axe este echipat cu un motor electric cu o putere continuă de 230 kW (313 CP) și o putere de vârf de 295 kW (401 CP).

VEZI ȘI: Poșta Norvegiană a comandat 439 de vehicule electrice și cu biogaz

”Obiectivul nostru pe termen lung este decarbonizarea transportului. Lansarea primului nostru camion electric cu baterii, produs de Scania, este un pas important în această direcție”, a declarat Luca Ros, Director de Logistică la Lidl Italia.

”Doar în prima jumătate a anului 2021, angajamentul nostru pentru sustenabilitate și transportul de marfă prietenos cu mediul a făcut ca vehiculele LC3 Trasporti să parcurgă milioane de kilometri cu emisii reduse, utilizând surse de energie alternative și regenerabile. Continuăm acest angajament cu primul camion Scania 100% electric”, a adăugat Michele Ambrogi, președinte al LC3 Trasporti Group.

Din aceeași categorie...

Back to top button