Camion Fest by Cefin Trucks a ajuns la opta ediție

Camion Fest by Cefin Trucks a ajuns la opta ediție
Peste 200 de camioane rulate multimarcă, oferte speciale și o atmosferă de prietenie i-a întâmpinat pe cei care au calcat pragul ediție de primăvară Camion Fest.

Organizat în fiecare primăvara și toamnă, Camion Fest by Cefin Trucks a devenit deja locul tradițional de întâlnire al celor interesați de achiziția de vehicule comerciale rulate.

Camion Fest by Cefin Trucks a ajuns la opta ediție

Aflat la cea de a 8-a ediție, târgul a fost gândit ca o platformă de business, ce se adresează de-o potrivă atât micilor întreprinzători din sectorul de transport și construcții, aflați la început de drum, cât și firmelor cu expriență din domeniul.

“Am organizat cu mult entuziasm Camion Fest ediția Mai 2018 – o întâlnire tradițională așteptată de foarte multi dintre clienții nostri”, declarat Paul Drăniceanu, Director Divizia Camioane Rulate a Cefin Trucks.

Ediția Camion Fest din această primăvară a stârnit interesul multor interesați de achiziția unui camion rulat, inclusiv din sectorul agricol.

Aceștia au avut de ales dintr-o ofertă bogată, de la camioane Euro VI cu vechime de 3 sau 4 ani, până la semiremorci, camioane specializate premium și utilaje pentru construcții.

Pe perioada celor doua zile de desfășurare, Cefin Trucks a oferit reduceri de peste 3.000 de euro pentru un singur camion.

“Având în permanență obiectivul de a dezvolta relațiile cu invitații noștri, le-am pregătit și de această dată o ofertă specială, valabilă doar în cadrul evenimentului.”, a mai spus Paul Drăniceanu.

Pe parcursul anului 2017, Cefin Trucks a înregistrat o creștre a vânzărilor de vehicule comerciale rulate cu 20% față de anul anterior, poziționându-se astfel ca una dintre cele mai dinamice companii din domeniu.

VEZI ȘI: Recomandări de utilizare și întreținere a anvelopelor pentru remorci

Pentru Cefin Trucks, piața de vehicule comerciale rulate este una strategică, spune Stefano Albarosa, fondator şi CEO Cefin Trucks, una cu o creștere organiză în ultimii ani de 5-7%.

“Este cam dublu la nivel de volume, față de vehicule noi, dar în ciuda acestei statistici, de fapt tranzacțiile comerciale nu sunt mai multe decât cele de vehicule noi”, spune Stefano Albarosa.

Cefin Trucks activează de peste 20 de ani în domeniul auto ca furnizor de servicii și produse pentru profesioniștii din lumea transporturilor. După glorioasa perioadă Iveco, lui Cefin Trucks nu i-a fost deloc ușor, astfel că, a trebuit să învețe de la zero business-ul de vehicule comerciale rulate, unul cu totul diferit față de vânzarea de vehicule noi, după cum ne-a explicat Stefano.

“A fost foarte greu, deoarece activitatea de vânzare vehicule comerciale noi este total diferită de cea de vehicule comerciale rulate. În cei 17 ani de vânzări de vehicule comerciale noi, am facut și parte de vânzări vehicule comerciale uzate, pe care credeam că știm s-o facem bine. Când a trebuit să facem numai asta, ne-am dat seama ca avem multe de învățat”.

Activitatea Diviziei Camioane Rulate Cefin Trucks integrează servicii de achiziții și vânzarea de camioane și semiremorci rulate aparținând tuturor marcilor. De asemenea, oferă consultanță în finanțarea achiziției beneficiind de parteneriate de tradiție cu societățile de leasing din România.

Camion Fest by Cefin Trucks a ajuns la opta ediție

„În cei patru ani de activitate (2012-2016) exclusivă pe segmentul de vehicule comerciale rulate, ne-am dat seama că avem de aface cu o piața extrem de sofisticată. Adică, procesul de achiziție, punere la punct și revânzare este unul foarte dinamic și complex, poate de 10 ori mai complex decât vânzarea de vehicule noi”, ne-a mai destăinuit Stefano.

Pentru 2018, Cefin Trucks și-a propus să obțină cifre importante atât din vânzarea de vehicule comerciale noi, cât și rulate.

„Anul acesta ne-am propus pe tot ceea ce înseamnă grupul nostru, să vindem 360 de vehicule comerciale noi și aproximativ 800 de vehicule comerciale uzate.Asta înseamnă că la fiecare vânzare de vehicule noi avem o răscumpărare de vehicul uzat, ceea ce înseamnă că aproximativ jumătate din vehiculele comerciale rulate sunt generate de achizițiile de noi.”

Stefano ne-a explicat că segmentul de vehicule comerciale rulate se împarte în trei mari categorii la nivel de volume: autotractoare pentru transport național (50% din piață), vehicule comerciale pentru construcții (aprox. 35%) și autotractoare premium Euro V/Euro VI folosite la transport internațional (15%).

Camioanele se pot finanța, însă cu o condiție, ca durata de leasing să nu depășească 7 ani. Mai concret, dacă cumpărați acum un camion rulat din 2014, acesta va avea un contract de leasing de maxim 3 ani.

În prezent Cefin Trucks își derulează activitatea prin trei divizii: Ford Trucks, Divizia de Camioane Rulate și Service.

Cefin Trucks este unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks – unul dintre cei mai mari constructori de camioane la nivel mondial. Rețeaua de distribuție si asistență tehnică Ford Trucks este prezentă în orașele București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad, Deva, Cluj, Brasov, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea.

Nu în ultimul rând, Cefin Trucks include și cel mai mare service de camioane din România și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est. Acesta oferă servicii de reparații mecanice, electrice, de tinichigerie și vopsitorie complexe pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.

Follow #infotrucker