ȘtiriTop News

Camion furat, depistat cu ajutorul sistemului telematic

Poliția germană a depistat în trafic un camion furat cu ajutorul sistemului telematic, încă funcțional. Surprinzător sau nu, la volan era un cetățean român.

Marți dimineața, o companie de transport din Magdeburg a raportat furtul unui camion. Oficialii companiei au putut oferi însă localizarea precisă a combinației autotractor-semiremorcă, deoarece sistemul telematic era încă funcțional.

Camion furat, depistat cu ajutorul sistemului telematic

În acel moment, camionul Volvo înregistrat în Marea Britanie era localizat pe autostrada A9, lângă Himmelkron, deplasându-se spre sud. Poliția din Francofonia Superioară a preluat și extins căutările.

Serviciul de localizare a confirmat apoi că vehiculul a părăsit autostrada, mergând pe drumul național 2181, cel mai probabil spre granița cu Republica Cehă.

VEZI ȘI: Primul MAN TGX Individual Lion S livrat în România

O patrulă de poliție din Stadtsteinach a depistat camionul în jurul orei 9:30, lângă Weidenberg (districtul Görschnitz), oprind furtul.

Potrivit comunicatului poliției germane, șoferul de 33 de ani dorea să ducă vehiculele și o sumă de bani de câteva mii de euro, furate de la compania de transport, în țara sa natală, România. Comunicatul nu precizează dacă cetățeanul român este sau nu șofer profesionist sau fost angajat al companiei din Magdeburg.

Polițiștii au confiscat autotractorul Volvo, remorca și suma de bani. Românul de 33 de ani are acum dosar penal, dar după ce a plătit o garanție de 1.000 de euro a fost eliberat.

Din aceeași categorie...

Back to top button