Camion furat din Danemarca depistat în cadrul unui control de rutină în Germania

Camion furat din Danemarca depistat în cadrul unui control de rutină în Germania
Un camion furat din Danemarca a fost depistat în timpul unui control de rutină comun efectuat de poliția germană și vameșii polonezi pe autostrada A12. Șoferul camionului a fost reținut și se află, pentru moment, în arestul poliției germane.

Marți, 9 aprilie, o echipă formată din polițiști germani și vameși polonezi au efectuat un control de rutină în parcarea din zona Kersdorfer See, în direcția de ieșire din Germania.

Camion furat din Danemarca depistat în cadrul unui control de rutină în Germania

În timpul controlului, șoferul unui camion cu numere de Lituania nu a putut prezenta documentele vehiculului, iar polițiștii au efectuat un control amănunțit al acestuia.

Astfel au constatat că numerele de înmatriculare din Lituania nu corespundeau cu seria camionului verificat și în scurt timp au fost informații că acesta a fost furat cu câteva ore în urmă din Danemarca.

De asemenea, și semiremorca a fost anunțată ca furată încă de duminică. Șoferul, 31 de ani, avea un carnet de conducere fals și nu deținea cheile originale ale camionului. În urma verificărilor s-a constatat că șoferul nu deținea nici măcar un permis valabil pentru a putea conduce un astfel de vehicul.

VEZI ȘI: Ediție specială de ceasuri care aniversează 50 de ani de la lansarea motorului V8

Șoferul a fost reținut de poliția germană, iar camionul și semiremorca sunt acum obiectul unei investigații amănunțite pentru strângerea de probe.

Poliția din Brandenburg a deschis o anchetă pentru că există suspiciuni că în zonă operează o rețea mai mare de hoți care fură din camioane, dar care au trecut acum și la furtul camioanelor și semiremorcilor.

Controalele vor fi intensificate în această perioadă în parteneriat cu polițiștii de frontieră din Polonia.

Follow #infotrucker