Știri

Danemarca: Multiple abateri depistate la un camion înmatriculat în Bulgaria

Camion înmatriculat în Bulgaria depistat în Danemarca cu numeroase abateri privind timpii de condus și odihnă, sistem AdBlue defect și fără licență de transport.

Tungvogncenter East (TCØ) a efectuat marți, 9 august, un control de rutină al camioanelor pe autostrada Køge Bugt.

Danemarca: Multiple abateri depistate la un camion înmatriculat în Bulgaria

În acest sens, un ofițer a observat un camion cu plăcuțe de Bulgaria, care circula mai repede decât celelalte camioane, întrucât a efectuat mai multe depășiri. Ofițerul a decis să oprească camionul pentru control în zona de odihnă din Karlslunde, însă, șoferul camionului a ignorat semnalul de oprire.

Ofițerul a plecat în urmărirea camionului cu semnalele luminoase pornite și a dispus ca acesta să fie oprit la următoarea ieșire pentru a putea fi verificat.

Încălcări privind timpii de condus și odihnă

Verificările ulterioare au dovedit că a fost un lucru bun faptul că polițistul a oprit camionul, deoarece șoferul acestuia condusese mult prea mult și nu-și respectase deloc pauzele. Atunci când șoferul trebuia să se odihnească în conformitate cu reglementările privind timpul de odihnă, pur și simplu a scos cardul din tahograf și a continuat să conducă.

Prin urmare, camionul a fost escortat la departamentul TCØ, unde a fost blocat cu un dispozitiv de blocare a roților până când situația a fost investigată în detaliu.

VEZI ȘI: Totul despre șapca de camionagiu

Peste 24 de ore de condus în două zile

Nu în ultimul rând, în total, în ultimele 28 de zile șoferul bulgar efectuase 14 călătorii fără să aibă cardul în tahograf, ceea ce implică faptul că au existat unele încălcări grave ale timpului de condus și odihnă, inclusiv un repaus zilnic, care ar trebui să fie de cel puțin 9 ore, dar care a fost de numai 1 oră și 26 de minute. Prin urmare, timpul total de conducere s-a ridicat la 24 de ore și 50 de minute pe parcursul a 2 zile, fără suficient timp de odihnă.

Perspectiva unei sancțiuni ridicate

Bărbatul va fi pus sub acuzare în conformitate cu legislația daneză. Acest lucru se va solda cu o amendă estimată la câteva sute de mii de coroane (zeci de mii de euro) și, probabil, revocarea dreptului de a mai conduce orice vehicul în Danemarca.

Un cocktail mortal

„Un șofer obosit, un camion încărcat și o viteză excesivă se pot dovedi rapid un cocktail mortal. Doar un scurt moment de neatenție – este tot ce este nevoie pentru ca lucrurile să meargă groaznic de rău. Sunt foarte mulțumit că am oprit acest șofer care conducea nebunește, expunându-se pe el însuși și pe ceilalți pericolului”, a declarat inspectorul adjunct de poliție Thomas Tarpgaard, șeful departamentului de trafic din cadrul Poliției din centrul și vestul Zeelandei.

Din aceeași categorie...

Back to top button