Camion înmatriculat în România sechestrat în Italia pentru certificat ITP fals

Camion înmatriculat în România sechestrat în Italia pentru certificat ITP fals

Pe 19 martie, la Colle Di Val D’Elsa o brigadă mobilă a Carabinierilor a sechestrat un camion înmatriculat în România, după ce șoferul acestuia le-a prezentat un certificat ITP fals.

Doi șoferi de camion români în vârstă de 23 de ani, respectiv 32 de ani, aflați la bordul unui camion înmatriculat în România care efectua operațiuni de transport împort/export între Italia și România, au fost opriți de Carabinieri.

În momentul controlului, șoferul camionului a prezentat un certificat ITP al vehiculului care, în urma investigațiilor și controalelor aprofundate în baza de date și pe site-ul oficial al RAR, precum și pe un alt site online, s-a dovedit a fi fals.

VEZI ȘI: Producătorii de camioane din Europa se pregătesc de noua eră electrică

În consecință, celor doi șoferi de camion români le-a fost aplicată o sancțiune administrativă conform art. 80 paragrafele 14 și 17 din Codul Fiscal, respectiv certificatul de înmatriculare al vehiculului a fost reținut, iar camionul a fost sechestrat.

Proprietarul camionului a considerat în mod evident că este mai ieftin să falsifice un certificat de inspecție tehnică periodică, decât să efectueze inspecția ITP în țara de origine, bazându-se pe dificultățile poliției italiene de a distinge un document românesc original de un fals inteligent.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.