Camion polonez cu grave probleme tehnice, scos din circulație în Germania

Poliția germană a scos din circulație un camion polonez cu grave probleme tehnice
În urma unui control de rutină pe autostrada A2, poliția germană a oprit și scos ulterior din circulație un camion polonez cu grave probleme tehnice.

Marți, 14 aprilie, în jurul orei 14:00, un echipaj de poliție a oprit un camion polonez încărcat cu 20 de tone de hârtie, care mergea vizibil mai încet spre direcția Hanovra, din cauza faptului că semiremorca era foarte înclinată.

Camion polonez cu grave probleme tehnice, scos din circulație în Germania

Șoferul polonez, în vârstă 34 de ani, plecase din Neuss și se îndrepta spre Polonia. Lângă el în cabină se afla și un mecanic care venise în urmă cu două zile din Polonia pentru a remedia unele probleme la camion pentru ca acesta să se poată deplasa.

Echipajul de poliție i-a cerut șoferului să-l urmeze până în parcarea Herford Ost, unde la un control mai amănunțit au fost constatate probleme atât la camion, cât și la semiremorcă. Aproape toate anvelopele erau uzate mult peste limita admisă, iar una dintre roțile semiremorcii nici nu mai avea contact cu solul.

În urma acestor prime constatări, șoferul a fost invitat de polițiști la un atelier service autorizat pentru verificări amănunțite. Aici au fost constatate grave probleme tehnice la semiremorcă, iar mecanicii au făcut recomandarea ca remorca să nu fie lăsată să plece mai departe. Aceștia au constatat grave probleme la sistemul de frânare pe toate axele, la axele roților și la întrega structură.

VEZI ȘI: VEDA și BGL vor redeschiderea facilităților de pe autostradă, pentru șoferii de camion

Șoferul știa de problemele la sistemul de frânare, acesta fiind avertizat de semnalul luminos de control aflat lângă tahograf, dar a decis să-și continue drumul. De asemenea, în bord era aprins și avertismentul legat de sistemul AdBlue, rezervorul acesta fiind gol cel puțin de la data de 1 aprilie.

Camion polonez cu grave probleme tehnice, scos din circulație în Germania

Poliția de autostradă i-a interzis șoferului să mai plece cu semiremorca și i-a cerut să rezolve problemele tehnice ale capului tractor. Acesta a fost nevoit să plătească și o amendă garanție în valoare de 3.500 euro, urmând ca la finalul cercetărilor să fie stabilit cuantumul final al amenzii.

Follow #infotrucker