Știri

Un camion polonez a rulat 600.000 km cu tahograful manipulat

În cadrul unui control efectuat la început de august, poliția germană a depistat un camion din Polonia, care a rulat 600.000 km cu tahograful manipulat.

Luni, 3 august, în cadrul unei acțiuni de control, poliția germană a oprit în parcarea Linumer Bruch de pe autostrada A24 un camion înmatriculat în Polonia. La o verificare amănunțită a acestuia s-a constatat că tahograful camionul era manipulat.

Un camion polonez a rulat 600.000 km cu tahograful manipulat

În urma celor constatate, polițișii germani i-au interzis șoferului să-și mai continue drumul și au escortat camionul într-o unitate de service specializat, pentru verificări suplimentare.

VEZI ȘI: Renault Trucks T 520 P6x2, noul camion al școlii de șoferi Markus Rubatscher

După finalizarea verificărilor s-a constatat că tahograful a fost manipulat pe durata parcurgerii a 600.000 de kilometri, adică jumătate din numărul kilometrilor pe care camionul îi avea în bord. În acest caz, poliția germană a aplicat o amendă garanție de 18.000 de euro.

Marți, 4 august, compania de transport a trimis un alt camion pentru a prelua încărcătura de lemne, iar polițiștii au dispus și verificarea acestuia. În service-ul autorizat s-a constatat că și acesta avea tahograful manipulat, putând fi oprit și pornit oricând. Și în acest caz, polițiștii au impus o amendă garanție tot de 18.000 de euro, interizicându-i șoferului să-și continue cursa.

Toate probele prelevate au fost trimise procuraturii din Fehrbellin – Linum, din districtul Ostprignitz-Ruppin din Brandenburg, Germania, iar compania de transport va fi subiectul unei anchete mai amănunțite.

Din aceeași categorie...

Back to top button