ȘtiriTop News

Camion rătăcit în pădure, readus pe autostradă cu macarale, pe deasupra copacilor

Se întâmplă destul de des ca un camion să ajungă în pădure, din cauza erorilor navigației, dar acest caz este unul cu totul special: datorită poziției avantajoase, camionul a fost readus pe șosea cu ajutorul a două macarale.

Totul s-a petrecut miercuri dimineața, în jurul orei 6:30. Un camion polonez a încărcat în orașul german Fürfeld, în centrul de distribuție al unei companii de curierat. De acolo, vehiculul trebuia să intre pe autostrada A6, spre Mannheim.

Camion rătăcit în pădure, readus pe autostradă cu macarale, pe deasupra copacilor

Totuși, șoferul a nimerit pe un drum de lângă autostradă. A mers câteva sute de metri pe un drum de pământ, după care a ajuns la marginea pădurii și s-a împotmolit în pământul moale.

Era totuși destul de aproape de autostradă încât să fie văzut, iar un trecător a chemat poliția. Când au ajuns ofițerii, l-au găst pe șoferul ucrainean de 45 de ani dormind. Trezit din somn, acesta a explicat că totul a fost o eroare de navigație, dar polițiștii au suspectat că era vorba de mai mult.

VEZI ȘI: Germania va permite camioane autonome pe drumurile publice din 2022

Bănuiala a fost confirmată rapid: șoferul avea o alcoolemie de 3 la mie în aerul expirat. Între timp, au demarat acțiunile de readucere a camionului pe șosea. S-a decis că cel mai ușor mod de recuperare este pe deasupra copacilor, cu macarale.

O companie locală de asistență a participat cu două automacarale de mare capacitate: una de 150 de tone și alta de 100 de tone. Macaralele au operat direct de pe autostradă, acțiunea necesitând închiderea a două din cele trei benzi. Operațiunea a durat aproximativ o oră, ducând la apariția unor cozi de mașini de 8 km.

Sursa foto: Einsatz-Report24.de / printscreen Bild

Din aceeași categorie...

Back to top button