Stiai ca

Camion Scania R 6×2 de 28 de tone cu motor de 320 CP

Un exemplu de personalizare a camionului după preferințele clientului vine din Olanda, cu acest Scania R320 6×2 cu cabină de transport internațional și motor de 320 CP.

Configurația neobișnuită a fost comandată de compania Kwekerij Zwartjes, care avea nevoie de un nou camion pentru a transporta flori către clienți din Olanda, Belgia și Germania.

Camion Scania R 6x2 de 28 de tone cu motor de 320 CP

Compania a optat pentru un model cu trei axe, 6×2, care va lucra numai fără remorcă. Pe lista de cerințe se afla o cabină confortabilă, dar și un consum cât mai mic. Rezultatul este un model posibil, dar puțin comandat în configuratorul Scania: R320.

Sursa de putere este aici un motor diesel cu doar 5 cilindri, de 9,3 litri, care oferă un cuplu maxim de 1.600 Nm. În mod normal, acesta este combinat cu cabine P și G, pentru aplicații locale sau sensibile la greutate.

VEZI ȘI: Scania introduce cutiile de viteze G25CG și G33CH, pentru aplicații foarte grele

În acest caz, motorul de 320 CP a fost montat însă sub o cabină R tipică pentru transport internațional, cu trei trepte de acces și un tunel motor foarte scund. Cabina este una de dormit cu plafon normal.

Proprietarul speră de la noul camion consumuri foarte mici, cu atât mai mult cu cât greutățile transportate nu sunt în general foarte mari. Totuși, sezonier este posibil să apară și transporturi mai grele. De aceea a fost ales un șasiu 6×2 cu suspensie pneumatică pe toate axele, care în Olanda are o masă maximă permisă de 28 de tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button