Știri

Șoferul unui Scania R580 a fost prins cu 147 km/h, în Franța

Vinerea trecută, jandarmii din departamentul Somme (Franța) au descoperit un camion Scania R580 care a circulat cu o viteză de 147 km/h.

Șoferul unui Scania R580 a fost prins cu 147 km/h, în Franța

În urmă cu câțiva ani, s-a vorbit mult despre dezactivarea limitatorului de viteză la camioanele Scania, prin scoaterea unor siguranțe. O poveste similară avem și acum, dar cu un Scania modern, inscripționat R580, care indică un model Euro 6.

Vinerea trecută, în jurul orei 16:00, jandarmeria din departamentul Somme a primit o plângere privind un camion care circulă cu o viteză extrem de mare.

Când camionul a fost oprit, în apropierea orașului Roye, jandarmii au verificat imediat înregistrările tahografului. Acestea au confirmat că acest Scania R580, cu cabină vopsită în negru și portocaliu, circulase de curând cu 147 km/h.

Imediat, șoferul a fost reținut oficial, iar cazul a fost trimis de urgență către tribunal. Când a văzut că totul devine atât de serios, șoferul a pledat vinovat și a recunoscut că limitatorul de viteză a fost dezactivat prin scoaterea a două siguranțe.

VEZI ȘI: Impresii despre noul motor Scania V8, testat în transportul de bușteni din Suedia

Un tribunal din orașul Amiens a ordonat o amendă garanție de 3.500 de euro. Camionul a fost restituit după ce limitatorul acestuia a fost repus în funcțiune.

Viteza de 147 km/h nu este însă un record pentru un camion în Franța. În noiembrie 2018, noi am a scris despre un șofer francez depistat că rula pe autostrada A7 cu 151 km/h.

Din aceeași categorie...

Back to top button