Camioane

Camion special în Franța: cabina sub platformă și sarcină utilă de 140 de tone

Mai mult, cabină este opțională: există și versiuni echipate doar cu o telecomandă.

Cabina montată sub platformă a aprins mulți ani imaginația designerilor de camioane. Aceste experimente au eșuat aproape în totalitate, dar există și unele aplicații industriale în care astfel de modele sunt ideale.

Compania franceză Groupe Rave, specializată în închirieri de vehicule industriale, a cumpărat recent un camion foarte special. Vehiculul produs de specialistul Cometto, parte a grupului Faymonville, are cabina sub platformă și este utilizat pentru transporturi industriale grele, pe terenuri private.

Camion special în Franța: cabina sub platformă și sarcină utilă de 140 de tone

Datorită configurației sale, modelul ETL 5 / 4E este ideal pentru transport de țevi și structuri din oțel. Platforma are 14,1 metri lungime, 2,99 metri lățime și poate transporta o sarcină utilă de până la 140 de tone.

Suspensia hidraulică permite coborârea și ridicarea platformei până la înălțimea optimă pentru încărcarea și transportarea în siguranță a mărfii.

Fiecare axă pendulară are o capacitate de 34,3 tone. Manevrabilitatea este și ea de invidiat, fiecare roată putându-se roti la 135 de grade. Semnalul de la volan este transmis la roți electronic.

VEZI ȘI: Șasiul de camion electric pe care se poate monta orice cabină sau suprastructură

Operatorul dispune în cabină de numeroase tehnologii de ultimă oră, inclusiv un ecran care afișează imagini în timp real de la mai multe camere video. Interesant este că în acest caz cabină este opțională, existând și versiuni echipate doar cu o telecomandă.

Propulsia este bazată pe un motor cu combustie internă montat în mijlocul vehiculului, conectat hidraulic la fiecare roată. Cometto utilizează de obicei motoare Scania, dar în acest caz producătorul motorului nu a fost specificat.

Din aceeași categorie...

Back to top button