ȘtiriTop News

Camion străin blocat pentru cabotaj ilegal, în Suedia

La fel ca vecinii danezi, Suedia nu par să se joace când vine vorba de cabotaj ilegal efectuat de transportatori străini.

Ieri, 15 octombrie, un polițist pe motocicletă aflat în patrulare a observat un camion parcat în afara orașului Kalmar, Suedia.

Camion străin blocat pentru cabotaj ilegal, în Suedia

În cadrul controlului care a urmat, acesta a descoperit că vehiculul nu avea taxa de drum plătită. În plus, nici șoferul, nici proprietarul vehiculului, nici intermediarul transportului nu au putut justifica modul în care a funcționat camionul în ultima săptămână. Mai mult, șoferul nu a putut face dovada când a intrat în Suedia și îi lipseau alte documente necesare pe a efectua transportul.

Având în vedere că acesta efectua transport național, trebuia, printre altele, să poate demostra toate cele de mai sus, spun oficiali ai poliției suedeze.

VEZI ȘI: Transportatorii italieni contestă eliminarea Green Pass pentru șoferi străini

Unul dintre inspectorii auto chemați la fața locului a verificat camionul din punct de vedere tehnic. În urma inspecției, acesta a constatat că starea tehnică a camionului este una precară, astfel că, acesta a decis să mai permită să-și continue drumul. Unul dintre cele mai grave defecte descoperite a fost un disc de frână crăpat.

De asemenea, poliția a remarcat și că eticheta de inspecție a tahografului a fost contrafăcută.

În consecință, camionul a fost blocat, iar șoferul și compania au fost sancționați pentru cabotaj ilegal și neplata taxei de drum. Suma amenzii nu a fost comunicată de poliția suedeză, dar ne putem imagina că aceasta a fost una consistentă.

Din aceeași categorie...

Back to top button