CamioaneȘtiri

Camionul autonom T-Pod a primit aprobare pentru utilizarea pe drum public în Suedia

Camionul autonom T-Pod produs de Einride a primit aprobare din partea Agenției Suedeze pentru Transport de a putea fi utilizat pe drum public în Suedia.

Pe 7 martie 2019, Agenția Suedeză pentru Transport și Einride au efectuat un test în condiții reale (Site Acceptance Test) la sediul DB Schenker din Jönköping, în urma căruia agenția guvernamentală a tras concluzia că camionul autonom T-Pod este capabil să opereze în conformitate cu reglementările suedeze privind traficul.

Camionul autonom T-Pod a primit aprobare pentru utilizarea pe drum public în Suedia

Astfel, pe 11 martie, cererea companiei Einride de a extinde testele pilot pe drumuri publice a fost aprobată.

„Transportul rutier greu este responsabil pentru o parte substanțială a emisiilor de CO2 la nivel mondial. Proiectul pilot de la Jönköping este un pas mic, dar important, către un sistem de transport durabil. Aprobarea Agenției Suedeze de Transport este o mărturie importantă pentru siguranța soluției”, spune Robert Falck, CEO și fondator al Einride.

Parțial întreprindere comercială, parțial mișcare revoluționară, compania Einride și-a propus să revoluționeze și să transforme complet industria de transport, prin provocarea gândirii convenționale, a utilizării Big Data și a tehnologiei de vârf.

În noiembrie 2018, Einride și DB Schenker – lider global în furnizarea de servicii de transport și logistică – au inițiat un proiect pilot de implementare a unui vehicul complet electric și autonom T-Pod în cadrul facilități DB Schenker din Jönköping, Suedia.

Camionul autonom T-Pod a primit aprobare pentru utilizarea pe drum public în Suedia

De altfel, aceasta a fost prima implementare comercială din lume a unui astfel de vehicul, iar cele două companii au în plan să exindă proiectul pilot la nivel internațional.

VEZI ȘI: BGL solicită condiții de muncă mai decente pentru șoferii de camion din Europa de Est

“Camioanele autonome vor deveni din ce în ce mai importante pentru sectorul logistic. Acum, împreună cu Einride, suntem capabili să introducem camioane complet electrice și autonome într-un flux continuu pe drumuri public – o piatră de hotar în tranziția către sistemul de transport de mâine”, a spus Jochen Thewes, CEO al DB Schenker.

Camionul autonom T-Pod va putea fi utilizat pe drum public între un depozit și un terminal, aflate într-o zonă industrială, unde vitezele de trafic sunt de obicei scăzute. Aprobarea de utilizare a camionului autonom T-Pod pe drum public este valabilă până la 31 decembrie 2020.

În acest proiect mai participă Ericsson și Telia, care furnizează tehnologia de conectivitate, bazată pe 5G.

Din aceeași categorie...

Back to top button