Camionul autonom T-Pod va transporta în Suedia sticlele Coca-Cola

Camionul autonom T-Pod va transporta în Suedia sticlele Coca-Cola
Camionul autonom T-Pod va fi testat de compania responsabilă cu îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketing-ul produselor Coca-Cola în Suedia.

După DB Schenker și Lidl, producătorul suedez de camioane electrice și autonome Einride a încheiat un nou parteneriat comercial cu Coca-Cola European Partners, prin care, un camion autonom T-Pod va fi testat în cadrul operațiunilor de transport al băuturilor.

Camionul autonom T-Pod va transporta în Suedia sticlele Coca-Cola

Mai exact, acesta va transporta sticlele Coca-Cola pe o rută fixă între linia de producție Coca-Cola European Partners din Jordbro de lângă Stockholm și depozitul retailer-ului Axfood, situat în aceeași zonă.

VEZI ȘI: Din 4 ianuarie intră în vigoare restricțiile pentru traficul de iarnă în Austria

Pentru compania responsabilă cu îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketing-ul produselor Coca-Cola în Suedia, parteneriatul cu Einride face parte din planul său de reducere continuă de reducere a emisiilor, sistemul de transport Einride având potențialul de a reduce emisiile CO2 cu 90% în comparație cu soluțiile curente în prezent.

Conform celor două companii, proiectul pilot de testare a camionului autonom T-Pod se va derula pe următorii câțiva ani.

La fel ca în cazul proiectului pilot derulat cu DB Schenker, tot în Suedia, camionul autonom T-Pod trebuie să primească din partea autorităților suedeze aprobarea de testare pe drumuri publice. Oficialii Einride speră ca aceasta să vină la început de 2020.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.