Camionul autonom Vera a început prima sa misiune de transport în portul Göteborg (VIDEO)

Camionul autonom Vera a început prima sa misiune de transport în portul Göteborg (VIDEO)
Camionul autonom Vera a început prima sa misiune de transport comercial de mărfuri între un centru logistic DFDS și un terminal al portului Göteborg.

Camionul fără cabină, electric și autonom a celor de la Volvo Trucks face parte dintr-o soluție integrată de transport a containerelor de la un centru logistic al DFDS către un terminal de containere al portul Göteborg.

Camionul autonom Vera a început prima sa misiune de transport în portul Göteborg (VIDEO)

Această primă misiune a camionului Vera este rezultatul unei noi colaborări între Volvo Trucks și compania de logistică DFDS.

Scopul colaborării este de a implementa un sistem conectat format din mai multe camioane Vera, monitorizate de un turn de control, într-o aplicație reală, care să permită un flux continuu și constant de mărfuri, de la un centru de logistică al DFDS la un terminal port, pentru distribuție în întreaga lume.

În 2018, Volvo Trucks a prezentat prima sa soluție electrică, conectată și autonomă, concepută pentru sarcini repetitive în centre logistice, fabrici și porturi. Camionul Vera este potrivit pentru distanțe scurte, transportând volume mari de mărfuri cu mare precizie.

Soluția de transport este dezvoltată pentru fluxuri cu viteză de până la maxim 40 km/h, ecosistemul autonom fiind monitorizat atent de un operator din turnul de control, care este responsabil și pentru transport.

Camionul autonom Vera a început prima sa misiune de transport în portul Göteborg (VIDEO)

“Acum avem ocazia de a implementa camionul Vera într-un cadru ideal și de a-și dezvolta în continuare potențialul pentru alte operațiuni similare”, spune Mikael Karlsson, Vicepreședinte Autonomous Solutions la Volvo Trucks.

VEZI ȘI: BGL și Ver.di vor un registru unic european pentru controale mai eficiente

De altfel, colaborarea cu DFDS reprezintă un prim pas către implementarea camionului Vera în cadrul unor operațiuni reale de transport pe drumuri publice predefinite într-o zonă industrială.

“Vrem să fim în fruntea transportului conectat, autonom. Această colaborare ne va ajuta să dezvoltăm o soluție pe termen lung eficientă, flexibilă și durabilă pentru a primi vehicule autonome care ajung la porțile noastre, beneficiind de clienții noștri, de mediul înconjurător și de afacerea noastră”, spune Torben Carlsen, CEO al DFDS.

Camionul autonom Vera transportă containere în portul Göteborg (VIDEO)

Soluția autonomă de transport va fi dezvoltată în continuare în ceea ce privește tehnologia, gestionarea operațiunilor și adaptările infrastructurii, înainte de a fi pe deplin operațională.

Mai mult, se vor lua măsurile de siguranță necesare pentru a satisface cerințele societății pentru o cale sigură către transporturile autonome.

Camionul autonom Vera transportă containere în portul Göteborg (VIDEO)

Pe măsură ce Volvo Trucks câștigă mai multă experiență, camionul Vera are potențialul de a fi utilizat în aplicații similare ca o completare a soluțiilor de transport de astăzi.

„Transporturile autonome cu nivel scăzut de zgomot și zero emisii joacă un rol important în viitorul logisticii și vor aduce beneficii atât mediului de afaceri, cât și societății. Vedem că această colaborare este un început important, care dorește să conducă progrese în acest domeniu. Vera poate avea o limită de viteză, dar noi nu avem. Testarea a început deja și intenționăm să implementăm soluția în anii următori”, adaugă Mikael Karlsson.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.