Camionul de șantier Arocs disponibil cu Multimedia Cockpit

Camionul de șantier Arocs disponibil cu Multimedia Cockpit

Mercedes-Benz a anunțat că Multimedia Cockpit este disponibil, de acum, și pe camionul de șantier Arocs.

Pe lângă performanțele sale deja confirmate atât on-road, cât și off-road, camionul de șantier Arocs oferă, de acum, aplicații digitale pentru sectorul construcțiilor.

Mai exact, acesta este disponibil cu Multimedia Cockpit, sistem care integrează funcțiile individuale de control ale suprastructurii care nu sunt relevante pentru siguranță, aducând reale avantaje carosierilor, șoferilor și operatorilor de transport.

La fel ca în cazul Actros, Multimedia Cockpit disponibil pe camionul de șantier Arocs este alcătuit din două tablete, care înlocuiesc instrumentarul clasic de bord și consola cu butoane fizice de pe panoul de bord.

Ecranul color de înaltă rezoluție din spatele volanului arată în mod clar toate informațiile despre vehicul, condus și funcționare. Spre exemplu, dacă un atașament sau suprastructură montată pe camion este în funcțiune, simbolul acesteia este afișat pe ecranul principal.

În plus, șoferul poate primi mesaje de avertizare compuse dintr-un simbol și un text în ferestre pop-up, ce pot fi configurate să afișeze până la zece mesaje pop-up.

Al doilea display cu ecran tactil al Multimedia Cockpit se află pe consola centrală integrează până la opt funcțiile care nu sunt relevante pentru siguranță în utilizare a suprastructurii, inclusiv butoane virtuale de acționare. Simbolurile corespunzătoare acestor butoane virtuale și funcții pot fi alese dintr-o gamă de peste 130 de template-uri stocate.

În plus, este încă posibilă atribuirea funcțiilor unor butoane fizice direct pe panoul de comandă de sub al doilea ecran.

În cazul în care numărul de conectori furnizat aici este insuficient, un panou de comandă suplimentar în suportul pentru pahare poate fi comandat ca echipament opțional.

VEZI ȘI: Volvo Penta va dezvolta un sistem electric de propulsie pentru Rosenbauer

Un alt avantaj al integrării Multimedia Cockpit în camionul de șantier Arocs îl reprezintă faptul că pentru atribuirea unui simbol corespunzător dorit de carosier nu mai este necesară dezasamblarea panoului de bord.

Simbolurile pot fi configurate foarte ușor dintr-o bibliotecă a vehiculului de către un carosier, folosind așa-numitul diagnostic XENTRY. Până la cinci indicatoare luminoase pot fi selectate în mod liber pentru afișajul principal al Multimedia Cockpit.

În acest caz, indicatoarele luminoase semnalizează starea de funcționare a suprastructurii – de exemplu, dacă luminile montate pe aceasta sunt aprinse sau dacă brațele de calare au fost extinse.

Al doilea ecran Multimedia Cockpit poate afișa imagini de la patru camere video
În cazul în care în șantier nu are un supraveghetor, multe dintre suprastructurile montate pe vehiculele de construcții pot fi exploatate în siguranță numai din cabină, dacă raza lor de acțiune este monitorizată de camerele video.

Camionul de șantier Arocs disponibil cu Multimedia Cockpit

Prin utilizarea Multimedia Cockpit, Arocs nu are nevoie de ecrane suplimentare, al doilea ecran montat pe consola centrală putând reda imaginea a până la patru camere. Șoferul poate alege între diferite moduri de vizualizare.

Mai mult spațiu de instalare pe cadru datorită unui sistem de evacuare vertical
Pe lângă implementarea Multimedia Cockpit, noua versiune de Arocs a fost îmbunătățită pentru a se adapta mai bine cerințelor carosierilor.

De exemplu, toate modelele cu patru axe Arocs pot fi comandate din fabrică cu sistem de evacuare vertical, lucru care nu era posibil până în prezent.

Utilizarea unui astfel de sistem eliberează un spațiu de instalare suplimentar pentru echipamentele montate pe partea laterală a cadrului, ca de exemplu rezervoare suplimentare de combustibil sau cutii de depozitare.

Un alt avantaj al acestei soluții este greutatea redusă.

Beneficii în timp și calitate grație Mercedes-Benz Bodybuilder Management
De asemenea, Mercedes-Benz Trucks asigură versatilitatea modelelor Arocs pentru o gamă largă de aplicații, luând în considerare nevoile caroserilor în timpul dezvoltării camionului.

Așa-numiții „Parteneri calificați” din segmentul suprastructurilor se angajează să mențină anumite standarde de calitate în conformitate cu marca Mercedes-Benz în ceea ce privește serviciul, inclusiv furnizarea de documentație de piese și componente.

Laschimb, Mercedes-Benz le oferă acestora acces la datele de proiectare care economisesc timp și îmbunătățesc calitatea atunci când șasiul dorit este produs.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.