Camioane

Camionul electric eActros va fi produs în fabrica Mercedes-Benz din Wörth

Începând cu anul 2021, camionul electric Mercedes-Benz eActros va fi produs la Wörth pe aceeași linie de asamblare cu camioanele cu motoare cu ardere internă.

Producția de serie va demara în scurt timp (în 2021) la uzina Worth, iar camionul va fi asamblat în aceeași linie în care azi sunt produse vehiculele cu motoare cu ardere internă. De asemenea, Mercedes-Benz Trucks a anunțat că din 2022 va fi produs la Worth și eEconic, camion dedicat colectării deșeurilor din zonele urbane.

Camionul electric eActros va fi produs în fabrica Mercedes-Benz din Wörth

„Sunt încântat că vom construi prima generație Mercedes-Benz eActros aici, la Wörth. Începutul producției de serie anul viitor este o etapă importantă pentru fabrică și regiune. Extindem portofoliul fabricii de la Wörth și facem un alt pas pozitiv în direcția transportului neutru în CO2”, a declarat Matthias Jurytko, șeful uzinei Mercedes-Benz din Wörth.

lectromobilitatea va deschide, de asemenea, noi oportunități pentru angajați în procesul de producție, deoarece va rezulta o nouă gamă de sarcini și profiluri de locuri de muncă.

„La fața locului, pregătirile sunt în plină desfășurare pentru a ne pregăti producția pentru cerințele asociate sistemelor de acționare electrică. De exemplu, în prezent pregătim viitorii noștri specialiști în domeniul sistemelor de înaltă tensiune – un domeniu fundamental de expertiză în ceea ce privește asamblarea bateriilor auto și construcția de camioane electrice”, a completat oficialul uzinei germane.

Uzina Mercedes-Benz din Wörth va începe în 2021 producția de serie a lui eActros

Cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor Mercedes-Benz Trucks a fost fondată în Wörth am Rhein în 1963 și produce camioane Mercedes-Benz Arocs și Atego – precum și Actros, cel mai de succes camion greu din lume, de mai bine de 20 de ani. Aici sunt construite și camioanele speciale Mercedes-Benz Econic, Unimog și Zetros.

VEZI ȘI: Cele mai importante momente în dezvoltarea noului motor Scania V8

Până la 470 camioane personalizate în funcție de cerințele clienților părăsesc Wörth în fiecare zi. Clienții din peste 150 de țări apreciază „calitatea fabricată în Wörth”. Facilitatea de pe Rin este centrul de competență pentru rețeaua globală de producție Mercedes-Benz Trucks.

Fabrica Mercedes-Benz din Wörth are, de asemenea, peste 50 de ani de experiență în producția de CKD (Completely Knocked Down) și livrează kituri de vehicule pe numeroase piețe de peste mări pentru asamblarea finală locală – mai mult de 750.000 de kituri până astăzi.

Aproximativ 10.300 de angajați lucrează la fabrica Mercedes-Benz Wörth (este al doilea cel mai mare angajator din statul Renania-Palatinat).

Din aceeași categorie...

Back to top button