SustenabilitateTop News

Camionul electric Mercedes eActros, testat la înălțime în Tirolul de Sud

Două camioane electrice Mercedes-Benz eActros în versiuni foarte apropiate de cea de serie au traversat Alpii ca parte a unor serii de teste în Tirolul de Sud.

În timpul testelor, camioanele electrice au totalizat urcări de 54.000 de metri altitudine. Cel mai înalt punct al călătoriei a fost Ghețarul Kaunertal, la o altitudine de 2.750 de metri.

Camionul electric Mercedes eActros, testat la înălțime în Tirolul de Sud

Pentru a valida performanța și durabilitatea, inginerii Mercedes-Benz Trucks au supus camioanele eActros, încărcate până la greutatea maximă admisă (27 de tone), la o serie de teste extreme în regiunea Bolzano din Tirolul de Sud.

Regiunea este perfectă pentru testarea sistemelor de propulsie, datorită urcărilor și coborârilor abrupte. În același timp, Bolzano este ideal pentru verificările sistemelor la temperaturi înalte. În timpul testelor, temperaturile au depășit frecvent 40°C.

VEZI ȘI: Primul Mercedes-Benz Actros Edition 2 livrat în România

Bateriile celor două camioane cu trei axe au fost încărcate exclusiv la stațiile publice de pe traseul dintre Germania și Italia, trecând prin Austria.

Testele au arătat că eActros își poate duce la capăt misiunile chiar și în condiții extreme. Traseul alpin a permis inginerilor să utilizeze intens sistemul de recuperare a energiei.

Modelul de serie eActros va avea o autonomie de până la 400 km, în funcție de configurație. Producția va debuta la începutul lui Octombrie 2021, la fabrica Mercedes-Benz din Wörth.

Din aceeași categorie...

Back to top button