Camioane

Camionul electric Nikola Tre, testat în condiții de iarnă

Nikola a prezentat un scurt videoclip cu un prototip al camionului său electric cu baterii Nikola Tre, construit pe un șasiu Iveco S-Way, testat în condiții de iarnă, în SUA.

Nikola a construit până acum 5 prototipuri Nikola Tre Alfa, la fabrica Iveco din Ulm (Germania). Dintre acestea, unul a rămas în Europa, iar celelalte patru au fost expediate pentru diverse teste în SUA. Printre încercările la care a fost supus, Nikola Tre a fost testat și în condiții de iarnă, în timp ce tracta o platformă cu blocuri de beton.

Camionul electric Nikola Tre, testat în condiții de iarnă

Recent, Nikola a prezentat și episodul 3 al serialului Driving Change, în care a arătat două dintre prototipurile Alfa, testate la circuitul companiei din Arizona. Fiecare dintre prototipuri (vor fi 15 în total) are propriul program de teste, validări, optimizări și calibrări.

VEZI ȘI: Camionul electric Nikola TRE va debuta pe piața europeană în 2021

Până acum, bateriile lui Nikola Tre au fost încărcate la puteri de până la 170 kW. Puterea de încărcare va crește treptat, până la maximul teoretic, de 350 kW. De asemenea, în film putem vedea camioanele electrice accelerând și decelerând puternic, însoțite de sunetul specific al sistemelor de propulsie electrică.

Specificații Nikola Tre

  • autonomie de până la 400 km
  • baterii de până la 720 kWh
  • motor electric cu putere continuă de 480 kW și cuplu maxim de 1.800 Nm
  • vor exista și versiuni rigid cu 2 și 3 axe
  • MTMA de 18-26 tone

Din aceeași categorie...

Back to top button