Sustenabilitate

Camionul electric Scania de 74 de tone operează 19 ore pe zi

Camionul electric Scania de 74 de tone livrat companiei suedeze Boliden operează 19 ore pe zi, transportând în această perioadă aproximativ 2.000 de tone de minereu.

Camionul este folosit pentru a transporta minereu de aur între mina Renströmsgruvan și fabrica de concentrare din Boliden. Camionul funcționează aproape non-stop, făcând pauză doar pentru încărcarea bateriilor.

Camionul electric Scania de 74 de tone operează 19 ore pe zi

”Vrem ca acest camion să funcționeze cât mai mult posibil. Când trebuie încărcate bateriile, folosim alte vehicule, dar camionul electric este principala noastră alegere în fluxul de transport”, spune Peter Bergman, Director General al Boliden.

Compania nu a dat detalii despre distanța medie parcursă în cele aproximativ 19 ore de operațiuni de camionul electric Scania.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Acesta este primul flux operațional pe drumurile publice electrificat al Boliden, dar alte câteva vor urma în curând. ”Odată ce vom ști că un astfel de camion poate funcționa în acest mediu dificil, vrem să deschidem fluxuri de transport electrificate către topitorie și alte mine din zonă”, mai spune Bergman.

Prototipul livrat către Boliden este bazat pe tehnologia utilizată la celelate camioane electrice Scania, dar cu componente mai solide. Soluții cu această capacitate de transport și autonomii și mai mari vor fi lansate în producție de Scania în aproximativ 2 ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button