Camionul fantoma de pe autostrazile din Italia

Camionul fantoma de pe autostrazile din Italia
Politia italiana l-a amendat pe soferul unui camion din Padova cu 1.000 euro, dupa ce acesta nu a platit de nu mai putin de 19 ori taxa de drum, in perioada ianuarie – martie 2015.

Camionul fantoma a fost oprit in punctul de plata politia rutiera in Emilia-Romagna.

Camionul fantoma de pe autostrazile din Italia

Soferul, care face transport in regim propriu pentru terti, a fost surprins de camerele de supraveghere din trafic cum prin diverse manevre, de multe ori periculoase si riscante pentru circulatie, evita plata taxei de drum.

Dupa o serie de memento-uri, numerele sale de inmatriculare sunt inregistrate in „lista neagra”, declansandu-se un mecanism de alerta, iar atunci cand camionul se prezinta la punctul de plata al taxei, bariera se blocheaza si nu se mai ridica.

Simultan este anuntata si politia rutiera.

La cererea procurorului, soferului i-au fost retrase numerele de inmatriculare si permisul de conducere fiind acuzat de insolventa frauduloasa.

Este pentru prima data, in Emilia, cand este plasat un sechestru pe numerele de inmatriculare si permisul de conducere a unui sofer.

Reprezentantii politiei rutiere sustin ca acest fenomen a inceput sa ia aploare si in consecinta au crescut numarul controalelor.

In Emilia-Romagna, in 2014, au exista aproximativ 50 de cazuri de persoane care sistematic nu au platit taxa.

Follow #infotrucker