Camioane

Camionul FUSO eCanter a fost lansat oficial pe piață

FUSO eCanter, primul camion electric ușor din lume produs în serie, a fost lansat oficial pe piață și va fi livrat către primii clienți începând cu 2017.

FUSO eCanter este răspunsul Daimler Trucks la creșterea cererii globale pentru camioane prietenoase cu mediul care ating și depășesc cerințele de emisii de dioxid de carbon actuale.

Camionul FUSO eCanter a fost lansat oficial pe piață

Livrarea celor 500 de unități FUSO eCanter către clienții din Statele Unite, Europa și Japonia se va face în următorii doi ani începând cu finalul lui 2017.

Odată cu lansarea globală a lui FUSO eCanter, japonezii au anunțat și primul partener comercial din Statele Unite, compania de curierat expres UPS. Aceasta va folosi camioanele FUSO eCanter cu scopul de a crește sustenabilitatea flotei sale.

De asemenea, camionul va intra în dotarea mai multor companii non-profit cu sediul în New York, precum Wildlife Conservation Society, New York Botanical Garden, Habitat for Humanity New York City și Big Reuse Brooklyn.

VEZI ȘI: UNTRR solicită guvernului reluarea schemei de rambursare a supraaacizei

Pentru a sărbători lansarea camionului electric, FUSO a instalat o instalare temporară în East Village din New York, denumită „Stația de Energie a Viitorului”.

Evenimentul a reprezentat fundalul perfect de prezentare a modul în care camionul cu zero emisii și zgomot va ajuta la transformarea zonelor urbane în locuri mai curate și mai liniștite în cadrul livrărilor zilnice.

Prietenos cu mediul și economic pentru clienți
Pe lângă faptul că este prietenos cu mediul, camionul FUSO eCanter este și foarte eficient din punct de vedere al costurilor și economic pentru utilizatori, acest lucru fiind dovedit în testele efectuate de clienții din Europa.

Camionul are o autonomie de 100 kilometri și o capacitate de încărcare de până la 3.5 tone în funcție de configurație. Sistemul de propulsie electric al camionului este alimentat de șase baterii litiu-ion ce dezvoltă 420 V și 13.8 kWh fiecare.

În comparație cu un camion diesel convențional, acesta oferă economii de până la 1.000 de euro la fiecare 10.000 de kilometri parcurși.

Rezulatul unei cercetări intensive și testări ale clienților
Lansarea globală a camionului FUSO eCanter nu este doar o lansare de produs, ci o revoluție începută cu ani în urmă. La IAA 2010, FUSO a prezentat primul prototip al unui Canter electric, care a condus la producția de pre-serie cu scop experimental în 2014.

Camionul FUSO eCanter a fost lansat oficial pe piață

În prezent, FUSO eCanter beneficiază de o experiență amplă bazată pe testele de drum efectuate între 2014 și 2017 de clienți din Portugalia și Germania cu modelele de pre-serie.

Deși Mercedes-Benz și MAN au anunțat lansarea unei serii reduse de camioane electrice de mare tonaj, FUSO eCanter este primul camion 100% electric intrat în producția de serie.

După ani de cercetare și testare alături de clienți, FUSO eCanter va fi complet integrat în linia de producție a camioanelor convenționale Fuso Canter. Mitsubishi vizează creșterea producției de camioane electrice începând cu 2019.

De altfel, MFTBC a anunțat în iulie startul producției pentru eCanter în fabrica din Tramagal, Portugalia.

Aceasta va asambla toate vehiculele eCanter pentru piețele europene și americane.

Din aceeași categorie...

Back to top button