Știri

Chiar dacă camionul nu este considerat loc de muncă, șoferii tot trebuie să respecte regula 3G, în Germania

Deși camionul nu este considerat loc de muncă, în Germania, șoferii tot trebuie să respecte regulile 3G atunci când accesează spațiile de birouri ale companiei sau când merg la client.

Conform interpretării Ministerului Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania (BMAS) responsabil, noile reglementări ale legii privind protecția împotriva infecțiilor se aplică și șoferilor de camion. Drept urmare, aceștia sunt obligați să prezinte dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (regula 3G) la locul de muncă.

Chiar dacă camionul nu este considerat loc de muncă, șoferii tot trebuie să respecte regula 3G, în Germania

Sunt considerate locuri de muncă, spațiile din sediul companiei sau al șantierului la care angajații au acces în timpul activității lor, însă nu și spațiul din vehiculele sau mijloacele de transport.

Prin urmare, șoferii de camion trebuie să respecte regula 3G doar atunci când intră în spațiile considerate locuri de muncă ale companiei sau a altor angajatori, iar propriul angajator trebuie să se asigure că aceștia dețin dovada vaccinării, testării negative la coronavirus sau a trecerii prin boală.

VEZI ȘI: Asociația germană BGL cere container cu toaletă și duș în spatele cabinei

De asemenea, este posibil ca transportatorul să ajungă la un acord cu beneficiarul, astfel încât, acesta să solicite șoferilor una din cele trei dovezi, pentru a putea încărca sau descărca.

Se pot face excepții numai dacă contactul fizic cu alte persoane este exclus la locul de muncă, de exemplu, dacă nu sunt prezente alte persoane la locul de muncă al altor angajatori sau există planuri de igienă și trasee de circulație.

Din aceeași categorie...

Back to top button