Camionul surprins de prădușirea podului din Italia avea toate documentele în regulă

Camionul surprins de prădușirea podului SS36 era în regulă

Camionul încărcat cu bobine de oțel surprins de prăbușirea podului din Annone, provincia Lecco, din data de 28 octombrie, avea în regulă toate documentele.

Conform publicației italiene de transport, Uomini e Trasporti, în urma cercetărilor efectuate reiese faptul că, vehiculul companiei Nicoli Trasporti din Bergamo, condus de șoferul român, Vasile Mihai Cioirei în vârstă de 37 de ani, surprins de prăbușirea podului SS36 de pe autostrada care leagă Milano de Lecco, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, avea toate autorizațiile în regulă.

Acesta era încărcat cu bobine de oțel din portul Ravenna, iar greutatea totală a ansamblului era de 107.5 tone, cu aproximativ o jumătate de tonă mai puțin decât greutatea totală autorizată de Anas, de 108 tone, pe acel segment de drum.

Camionul surprins de prădușirea podului din Italia avea toate documentele în regulă

Deși la prima vedere părea că întreaga vină aparține șoferului și companiei de transport, în urma verificărilor efectuate, acuzațiile formulate au fost retrase, transportul special efectuat fiind cu toate documentele în regulă.

Astfel, ancheta se mută exclusiv pe zona de infrastructură, în special a celor care, deși au fost la fața locului în urma unor sesizări de căderii de bucăți de ciment din pod, n-au luat decizia de a închide traficul.

VEZI ȘI: Iveco Stralis XP All Blacks “Emotional Truck”

În acest moment, se știe că ancheta se concentrează asupra determinării factorilor care au dus la prăbușirea podului, cel mai probabil fiind vorba de o intreținere defectuoasă.

Vă amintim că, în urma prăbușirii podului peste autostrada care face legătura între Milano și Lecco, o persoană și-a pierdut viața și alte patru au fost rănite.

Sursa foto: Lecco Today

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker