ȘtiriTop News

Camionul unui transportator polonez sechestrat de poliție, în Danemarca

Un transportator polonez trebuie să găsească un camion nou, după ce poliția din Danemarca i l-a sechestrat pe cel actualul, deoarece nu a putut plăti amenda garanție pentru manipularea tahografului.

Luni dimineață, la Middelfart, o patrulă a Tungvognscenter Syd a sesizat în trafic un camion înmatriculat în Polonia, care depășea în mod reperat alte camioane. În urma măsurării vitezei în mers, agenții au constatat că acesta rula cu viteza de 92 km/h, motiv pentru care au decis să-l oprească pentru control.

Camionul unui transportator polonez sechestrat de poliție, în Danemarca

În urma verificării tehnice a camionului, agenții au depistat că acesta avea tahograful manipulat, magnetul folosit fiind găsit de polițiști ascuns în îmbrăcăminte. Utilizarea acestuia îi permitea șoferului să conducă fără ca tahograful să mai înregistreze perioadele de condus și să ruleze cu viteză mai mare decât cea permisă.

Transportatorul polonez și-a recunoscut faptele, dar nu a putut plăti pe loc amenda garanției de aproximativ 70.000 de coroane daneze (aprox. 9.500 de euro). Prin urmare, camionul a fost reținut de poliție.

VEZI ȘI: Clarificări privind amenzile de viteză date cu ajutorul tahografului, în Italia

Soarta șoferului ucrainean aflat la volanul camionului va fi decisă de un tribunal, unde pe lângă amendă i se va suspenda și dreptul de a mai conduce vehicule în Danemarca pentru o perioadă lungă de timp.

În Danemarca, camioanele nu pot circula cu mai mult de 80 km/h pe autostradă, drumuri expres și drumuri naționale, iar limita lor de viteză nu poate depăși 90 km/h.

Din aceeași categorie...

Back to top button