Campania #RespectUs distribuită în Europa cu ajutorul camioanelor

Campania #RespectUs distribuită în Europa cu ajutorul camioanelor

La doar câteva săptămâni de la votul în Parlament a noii și controversatei legi a Holocaustului, un grup de activiști au pornit campania #RespectUs.

Aceasta și-a propus să informeze publicul cu privire la faptul că Polonia nu este co-responsabilă la crimele naziștilor din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Mesajul acesteia, “Polonezii au salvat peste 100.000 de evrei”, va fi distribuit pe întreg teritoriul Europei cu ajutorul camioanelor.

Votată la începutul lunii februarie, noua lege care incriminează acuzațiile de complicitate la crimele naziștilor din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a intrat în colimatorul mai multor grupuri de drepturi și guverne străine care spun că această lege amenință libertatea de exprimare și cercetarea academică legitimă cu privire la rolul jucat de câțiva polonezi în atrocitățile vremii.

Totuși, în noua sa campanie, Polonia susține că “istoria Holocaustului a fost falsificată.”

“Campania internațională de atribuire a co-responsabilității Holocaustului poporului polonez este una dintre cele mai șocante și scandaloase evenimente în istoria modernă a Poloniei”, asta pot vedea scris cei care accesează website-ul #RespectUs.

VEZI ȘI: Rebranding-ul companiei Eddie Stobart ar putea elimina numele iconice de pe camioane

Mesajul, “Polonezii au salvat peste 100.000 de evrei” este vizibil deja pe camioanele companiei poloneze Futrex, care circulă prin Europa, în special Germania, țară aflată, în prezent, în contradicție cu Polonia.

Deși pare a fi mai degrabă o răzbunare împotriva acțiunilor Germaniei și Uniunii Europene din prezent, inițiatorul spune că decizia de a personaliza camioane a venit după ce „unele mass-media din lume au început să inunde opinia publică cu neadevăruri și minciuni despre istoria Poloniei”.

#RespectUs se descrie ca o inițiativă la nivel local „creată de un grup de tineri care iubesc Polonia”, și, care, nu primește niciun sprijin politic sau de stat.

Inițiativa #RespectUs vine în urma unei campanii social media a guvernului polonez în sprijinul noii legi a Holocaustului.

În ceea ce privește opinia publică, părerile sunt împărțite, majoritatea fiind de părere că este cea mai proastă campanie de marketing gândită vreodată.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.