Campanie ETSC de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor

Campanie ETSC de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor

Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) a lansat o nouă campanie în social media de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor.

În perioada premergătoare voturilor cruciale din partea miniștrilor industriei din UE, dar și din Parlamentului European, ETSC a lansat o nouă campanie de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor, având sloganul “Last Night the EU Saved My Life”.

Campanie ETSC de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor

Prin noua campanie, al cărui slogan este inspirat de melodia disco pop a anilor ‘80, “Last Night the DJ Saved My Life”, ETSC solicită eurodeputaților, guvernelor naționale, promoterilor și publicului să se alăture apelului său de susținere a întregul pachet de măsuri de siguranță pentru vehicule propuse de Comisia Europeană.

Campania subliniază importanța unei părți frontale mai sigure pentru autoturisme și camioane, respectiv potențialul de salvare a tehnologiilor avansate de asistență a șoferilor, cum ar fi frânarea automată de urgență (AEB) și asistența inteligentă pentru controlul vitezei (ISA).

Atunci când va fi montat pe toate vehiculele, ISA ar putea reduce coliziunile rutiere cu 30%, iar decesele cu 20%.

Asistența inteligentă pentru controlul vitezeiajută șoferii să respecte limita legală de viteză, prin recunoașterea semnelor rutiere și a datelor din hărțile GPS. Conducătorul auto poate trece oricând peste sistem, astfel încât acesta să rămână în permanență în control.

VEZI ȘI: LT4 CUP este noua serie de curse dedicată camionetelor

De altfel, sistemul de asistență inteligentă pentru controlul vitezeieste deja disponibil pe o serie de vehicule de pe piața din Europa. De exemplu, opțiunea este inclusă în 95% din vânzările Ford Galaxy și S-Max, respectiv în standard pe majoritatea noilor modele Volvo.

Campanie ETSC de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor

Prin instalarea celor mai recente standarde de siguranță și tehnologii pentru vehiculele noi din Europa, există potențialul de a salva 25.000 de vieți în Uniunea Europeană între 2022 și 2037, potrivit unui studiu oficial.

Standardele minime de siguranță ale Uniunii Europene pentru vehiculele noi au rămas în mare parte neschimbate începând cu 2009.

Astfel, în luna mai 2018, Comisia Europeană a anunțat o propunere semnificativă de îmbunătățire a standardelor obligatorii de siguranță a vehiculelor pentru toate autoturismele noi, camionetele, camioanele și autobuzele vândute în Uniunea Europeană.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.