MagazinMedical

Campanie MAN de prevenire a infarctului în rândul șoferilor de camion

MAN Italia derulează în cadrul Transpotec Logitec 2017, o campanie de prevenire a infarctului în rândul șoferilor de camion.

În urma numărului tot mai mare de șoferi de camion care suferă un infarct miocardic, cei de la MAN Italia s-au gândit să vină în sprijinul acestora. Astfel, pe toată perioada târgului de la Verona, la standul producătorului german se va derula o campanie de telemedicină în cadrul programului „Iubește inima ta” în colaborare cu HTN, cu scopul de a preveni bolile cardiovasculare în rândul șoferilor de camion

Campanie MAN de prevenire a infarctului în rândul șoferilor de camion

Așadar, dacă ajungi pe la Transpotec 2017, nu rata stadul MAN! Acolo poți să-ți faci o electrocardiogramă (EKG) gratuită cu interpretare a rezultatului în termen de 15 minute de către un cardiolog care lucrează 24 de ore pe 24 la centrul HTN din Brescia. Astfel, raportul medical obținut ar putea constitui baza pentru un studiu științific de prevenție primară privind condițiile cardiovasculare ale șoferului de camion.

Privind în perspectivă, MAN Italia intenționează să extindă inițiativa prin activarea unor puncte de control mobile, care să se deplaseze în parcările cu o concentrare mai mare de camioanelor. Tare!

De ce face MAN asta?
În cadrul unui studiu recent, Centrul pentru Controlul al Bolilor din SUA a analizat 66.000 de lucrători din 22 de profesii diferite pentru a evalua sanatatea lor cardiacă, folosind parametri fizici (indicele de masa corporala sau a tensiunii arteriale) și stilul de viață (nutriție, timp, mișcare). Rezultatul este că șoferii de camion se numără printre cei mai expuși riscului de subiecți cu boli de inima.

Potrivit autorilor studiului, acest lucru se datorează probabilități mai mici de a efectua activitate fizică, pentru a avea o presiune arterială normală și un index de masă corporală optimă. Da, trebuie să recunoaștem că șoferilor de camion nu prea le place mișcarea, deși ar putea s-o facă. Noi doar v-am arătat cum în cadrul articolelor noastre #miscareindeplasare.

VEZI ȘI: TimoCom a lansat portalul TruckBan dedicat restricțiilor de circulație

Și parcă să ne confirme cele expuse mai sus, în ultimele săptămâni tot mai multe informații despre șoferi de camion care și-au pierdut viață în urma unui infarct miocardic au invadat spațiul public. O parte dintre ei șoferi de camion români.

Cauzele producerii unui infarct miocardic sunt multe. Pe lângă vârsta, sexul și istoric familial alți factori de risc de la care s-ar putea produce un infarct miocardic sunt fumatul, diabetul, obezitatea, hipertensiunea etc.

În unele cazuri, probleme cardiace nu apar cu simptome clare și sunt descoperite la un examen medical amănunțit, pe care vă sfătuim să-l faceți cel puțin o dată pe an.

Știm, o să ne spuneți că n-aveți timp, dar oare merită să vă pierdeți viața pentru ca n-ați avut timp?

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button