ȘtiriTop News

Cancelarul german Olaf Scholz a testat un camion electric Scania 25 P

Cancelarul german Olaf Scholz a testat un camion electric Scania în timpul vizitei sale în Suedia. Acesta a fost impresionat de experiența de condus.

Scholz s-a aflat în Suedia la invitația omologului său suedez Magdalena Andersson. În cadrul vizitei, cei doi au vizitat printre altele, fabrica Scania și au condus un camion scania Scania 25 P pe o pistă de testare de aproximativ trei kilometri lungime.

Cancelarul german Olaf Scholz a testat un camion electric Scania 25 P

„Să conduci un camion electric Scania 25 P este floare la ureche”, a declarat Scholz, încântat de experiența de condus.

Scholz și-a arătat respectul pentru profesia de șofer, recunoscând că nu este ușor să faci această muncă în fiecare zi. Potrivit lui Scholz, munca de șofer de camion este o mare provocare, dar ar putea deveni mai ușoară cu ajutorul electromobilității, spunând că se așteaptă ca, prin progresul tehnologiei, această profesie să devină mai variată și mai interesantă.

VEZI ȘI: Ford Trucks va prezenta primul său camion electric la IAA 2022

„Cred că este foarte dificil să faci asta în fiecare zi și pare mai ușor cu un camion electric, atât de ușor încât chiar și două persoane ca noi au fost capabile să conducă camioanele”, a declarat Scholz.

Întreaga vizită a cancelarului german la Scania a fost, bineînțeles, organizată de Christian Levin, care nu este doar CEO al Scania, ci și al Grupului TRATON, află în subordinea directă a Volkswagen, din care mai face parte și producătorul german de camioane MAN.

Din aceeași categorie...

Back to top button