Ecofriendly

Cap tractor electric cu autonomie de 500 km pentru Krummen Kerzers

Compania elvețiană de transport Krummen Kerzers a achiziționat recent un cap tractor electric Futuricum, produs de Designwerk pe un șasiu Volvo FH, cu autonomie de 500 km.

Acest cap tractor electric are o autonomie de 500 km, realizată cu ajutorul unei baterii imense, de 900 kWh, care cântărește 5,4 tone. Acesta este doar al treilea vehicul de acest fel livrat în Elveția de Designwerk.

Cap tractor electric cu autonomie de 500 km pentru Krummen Kerzers

Volvo Trucks a achiziționat recent pachetul majoritar de acțiuni la producătorul elvețian de camioane electrice. Designwerk va funcționa în continuare ca o companie de sine stătătoare, urmând a produce vehicule electrice de serie mică.

Bateria camionului livrat către Krummen Kerzers va fi încărcată, în aproximativ 4 ore, folosind doar energie din surse regenerabile. Compania estimează că noul cap tractor electric va economisi aproximativ 140 de tone de CO2 anual.

VEZI ȘI: Volvo își învață camioanele să circule autonom în Portul Goteborg

Camionul va fi folosit pentru distribuție de mărfuri în partea vorbitoare de limbă franceză a Elveției, începând din luna decembrie.

”Când vine vorba de protecția mediului, companiile au o responsabilitate specială. De aceea am ales să investim într-un cap tractor de câteva ori mai scump decât unul diesel. Vrem să înlocuim treptat carburanții fosili și să ne menținem amprenta de CO2 cât mai mică posibil”, a declarat Peter Krummen, director general al Krummen Kerzers AG.

Din aceeași categorie...

Back to top button