Utilitare ușoare

Cap tractor Iveco Daily pentru transport internațional

O utilitară de 3,5 tone în versiune cap tractor este un lucru rar întâlnit, dar această combinație tractată de un model Iveco Daily a fost dezvoltată special pentru transport internațional.

Vehiculele comerciale ușoare sunt tot mai des folosite în transportul internațional, pentru a ocoli regulile mai restrictive de la camioane. Dar o combinație atât de apropiată de atributele ”fraților” mai mari este greu de găsit în segment.

Cap tractor Iveco Daily pentru transport internațional

Pentru început avem un model Iveco Daily 50C18 în versiune cap tractor, dar detarat și înmatriculat cu 3,5 tone. Autotractorul dispune de un motor diesel de 3 litri, de 180 CP.

Pentru spațiul de marfă a fost aleasă o semiremorcă cu prelată cu o singură axă, cu masă maximă permisă de 3,5 tone. Accesul la interior este facilitat de ușile spate duble, o altă raritate în lumea vehiculelor comerciale ușoare.

Rezultatul: o combinație de 7 tone ce nu necesită categoria C, putând fi condusă de un șofer cu licență mult mai simplă B+E.

VEZI ȘI: Volvo FH XXL Peaky Blinders pentru Transports Clareton (FOTO)

În ce privește capacitatea de transport, semiremorca poate găzdui până la 16 europaleți. Sarcina utilă o apreciem la aproximativ 4 tone.

Șoferul nu este nici el la fel de oropsit ca în alte dube. În spatele cabinei este un dormitor Lamar Backsleeper, cu unul dintre cele mai mari paturi din segment. Un al doilea pat este montat deasupra cabinei.

Responsabilă pentru prepararea modelului Iveco Daily pentru rolul de cap tractor, dar și pentru construirea semiremorcii, este compania Konar din Poznan (Polonia).

Din aceeași categorie...

Back to top button