O privire de ansamblu asupra celor trei motoare electrice Scania

Cele mai performante motoare cu ardere internă de la Scania și-au găsit perechea în lumea celor electrice.
EM C3-6, EM C1-4 și EM C1-2, cele trei motoare electrice care echipează modelele Scania cu zero emisii alimentate cu baterii, oferă performanțe echivalente cu cele mai performante unități diesel din portofoliul producătorului suedez.
Pentru a vă convinge de acest lucru, vom detalia fiecare dintre cele trei grupuri motopropulsoare electrice Scania.
EM C3-6, echivalentul electric al legendarului motor V8 al companiei, este un grup motopropulsor electric dedicat aplicațiilor grele și solicitante de transport rutier, oferind performanțe maxime.
Este prima alegere atunci când ai nevoie de acel ceva în plus, spune Fredrik Sundén, dezvoltator de mobilitate electrică Scania Research & Development.
Disponibil în două puteri diferite (540 și 610 CP), “V8-ul electric” se distinge prin puterea sa, cuplul neîntrerupt în timpul schimbării treptelor de viteză și performanțele de accelerare, ceea ce face senzația de condus unică.
VEZI ȘI: Top 6 provocări pentru industria de transport rutier de marfă
Designul grupului motopropulsor cu un motor electric principal și două motoare electrice în cutia de viteze cu șase trepte (două axe plantetare separate cu câte trei trepte), ceea ce face posibilă propulsia vehiculul și utilizarea prizei de putere atât în staționare, cât și în timpul deplasării. EM C3-6 este potrivit pentru combinații de vehicule cu sarcini de până la 64 de tone.
Considerat de Scania ca fiind echivalentul motorului Scania Super cu șase cilindri, EM C1-4 este un grup motopropulsor electric versatil, dedicat aplicațiilor pe distanțe lungi și regional.
Disponibil în cinci puteri diferite (360, 410, 440, 490 540 CP) și o cutie de viteze cu patru trepte, EM C1-4 oferă performanțe ridicate pentru un număr vast de sarcini de transport cu o combinație cap tractor cu semiremorcă de 40 de tone.
În plus, această unitate de propulsie electrică dispune de o nouă tehnologie actualizată, un invertor pentru o eficiență sporită și o priză de putere mecanică care permite preluarea puterii atunci când vehiculul este staționat.
EM C1-4 este o unitate de propulsie pe care Scania a adaptat-o pentru cerințele viitoare în ceea ce privește greutatea, eficiența și instalarea. Acest propulsor va fi disponibil începând cu această toamnă.
Mai scurt din punct de vedere fizic decât frații electrici mai mari, EM C1-2 este echivalentul motorului de 9 litri. “Calul de bătaie electric urban” este disponibil în două versiuni de putere (280, 320 CP), fiind ideal pentru operațiunile de distribuție în mediul urban și servicii municipale cu sarcini de până la 29 de tone.
În condiții operaționale, șoferul va avea parte de o experiență de conducere mai nuanțată și mai directă, de un răspuns mai rapid, de o accelerație mai rapidă și de o senzație mai fină, în comparație cu un sistem de propulsie convențional.
De ce a ales Scania să amplaseze central motorul electric?
Punctul comun al tuturor celor trei grupuri motopropulsoare electrice Scania actuale este faptul că acestea sunt amplasate central în construcția vehiculului. Puterea de la mașina electrică este trimisă la roți prin intermediul unui ax cardanic conectat la axa spate.
O soluție tehnică alternativă ar fi o axă electrificată care integrează un motor electric, un sistem electric de putere și o cutie de viteze cu o singură treaptă, care să pună roțile în mișcare. direct roțile.
La Scania, credem că un grup motopropulsor electric amplasat central este cea mai flexibilă și eficientă soluție în acest moment, spune Hans Petersson, Senior Product Manager în cadrul Scania e-Trucks.
Scania spune că o axă electrificată are avantaje dacă este utilizată în operațiuni pe drumuri drepte asfaltate, nu și pe drumurile denivelate sau accidentate. De asemenea, o axă electrificată ar putea însemna, de asemenea, o capacitate de încărcare mai mică, iar posibilitățile PTO sunt limitate.