Carantină pentru oricine intră în Italia, cu excepția șoferilor de camioane

Carantină pentru oricine intră în Italia, cu excepția șoferilor companiilor cu sediul în această țară
Șoferii de camioane care sunt în tranzit, livrează sau opresc temporar în Italia, au obligația să părăsească această țară în maxim 72 de ore de la intrare, conform celui mai nou decret privind combaterea răspândirii COVID-19.

Decretul nr. 120 din 17 martie 2020 impune autoizolarea pentru orice persoană care intră în Italia, pe cale terestră, feroviară, aeriană sau pe mare, chiar dacă nu prezintă simptomele asociate coronavirus, excepție fiind șoferii de camioane.

Carantină pentru oricine intră în Italia, cu excepția șoferilor de camioane

Decretul, semnat de ministrul Transporturilor, Paola De Micheli, și de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, stabilește, în general, că persoanele care intră în Italia sunt obligate să intre în carantină, chiar dacă nu prezintă simptomele asociate virusului COVID-19.

De asemenea, la intrarea în Italia, acestea trebuie să prezinte o declarație prin care garantează că merg la domiciliul lor, călătoreesc pe motive profesionale, situații de necesitate justificate ori motive de sănătate. Astfel, persoanele care nu pot justifica călătoria nu vor putea intra în Italia.

Apoi, trebuie să comunice intrarea pe teritoriul italian departamentului de prevenție Azienda Sanitaria Locale (ASL) competent, să fie luat sub supraveghere medicală și să se autoizoleze timp de 2 săptămâni. În cazul în care vor apărea simptomele asociate virusului, trebuie să raporteze situația la ASL la numere de telefon dedicate.

Șoferii de camion ai companiilor italiene cu sediul în Italia
Cu toate acestea, acest regim nu se aplică, conform Art. 3, „personalului care călătorește aparținând companiilor cu sediul social în Italia”, adică, șoferii de camion, indiferent de naționalitatea lor, angajați de o companie cu sediul social în Italia angrenată în transport internațional. Rămâne de văzut dacă tratamentul favorabil se poate extinde și șoferilor societăților italiene cu sediul social în străinătate, însă puțin probabil.

Șoferii de camion ai companiilor străine care se îndreaptă spre Italia
Decretul prevede o derogare de la reguli și pentru șoferii de camioane care intră în Italia din motive profesionale și pe o perioadă de cel mult 72 de ore, declarând pe proprie răspundere că intră în interese de serviciu.

VEZI ȘI: 9 măsuri care pot schimba fața transportului de mărfuri în perioada de criză COVID-19

De asemenea, în cazul în care pot motiva, aceștia pot să-și prelungească șederea în Italia cu încă 48 de ore prin completarea unei declarație pe proprie răspunde.

Șoferii de camion care sunt în tranzit sau se opresc temporar în Italia
Autoizolarea nu este prevăzută pentru cei care tranzitează sau se opresc în Italia pe motive profesionale justificate, chiar dacă în aceste cazuri aceștia au obligația de a părăsi Italia în maxim 72 de ore de la intrare.

De asemenea, aceștia vor completa o declarație pe proprie răspunere prin care comunică că se află în Italia din motive profesionale justificate, angajându-se să raporteze această situație, în cazul apariției simptomelor virusului COVID-19, departamentului de prevenire al instituției locale de sănătate și să se supună autoizolării.

Decretul 120/2020 este în vigoare până la data de 25 martie 2020.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.